Sandra Lönnbohm, socionom (YH)

Berätta om dig själv!sandra lonnbohm

Mitt namn är Sandra Lönnbohm. Jag är uppvuxen i Replot men har även bott i Sverige eftersom att min mamma är därifrån. Jag är en social och jordnära person, jag tycker om naturen så dit söker jag mig gärna med min hund. Lugna mysiga kvällar med min sambo eller med vänner är definitivt en favorit!
Jag har tidigare testat på lite olika utbildningar, men till sist hittade jag rätt och jag fick min närvårdarexamen år 2013 och jag har nu arbetat inom äldreomsorgen sedan 2010.

Varför valde du att studera till socionom (YH)?

Jag valde att studera vidare till socionom för att jag vill hjälpa ungdomar, jag vill kunna göra en skillnad och vara den person som man själv skulle ha behövt när man var yngre. Socionomyrket är dessutom väldigt brett, och det finns så mycket man kan jobba med inom det, hur bra som helst!

Hur är det att studera till socionom (YH)?

Att studera till socionom är överraskande intressant! Det är många kurser som jag tycker är väldigt givande och man utvecklas själv mycket som person inom denna utbildning.

Var har du varit på praktik?

Vi hade praktik under första året men jag fick den validerad så jag har ännu inte varit på någon praktik. Praktiken närmar sig nu igen och jag har förvisso den också validerad, men jag har valt att åka ut på praktik iallafall och jag skall praktisera på Decibel i Smedsby.

Hur är Vasa som studiestad?

Jag skulle säga att Vasa är en bra studiestad, ingenting är för långt borta eller för nära!

Vilka är dina framtidsplaner?

Mina framtidsplaner är att bli socionom och att få jobba med det jag brinner för, nämligen att hjälpa ungdomar! Och mina framtidsplaner i mitt personliga liv är att aldrig sluta utvecklas som person! Och en till hund vill jag också ha!

Varför rekommenderar du din utbildning?

Jag rekommenderar denna utbildning starkt till dem som vill utvecklas som person och som har hjärtat på rätt ställe. Är du en person som vill hjälpa andra så är denna utbildning definitivt rätt för dig!

Läs mer om socionom (YH).