Nathalie Nystrand, ingenjör (YH), produktionsekonomi

Berätta om din bakgrund!

nathalie2

- Jag är en 20 årig produktionsekonomistuderande som kommer från Molpe, Korsnäs. Jag tog studenten från gymnasiet i Petalax efter många om och men då jag valde bort Vörå idrottsgymnasium på grund av skadeproblem som i slutändan krävde operation.

Vilken är din idrott?

- Jag är sprinter och mina huvudgrenar är 200 m och 400 m. Jag har hållit på med friidrott sedan jag var liten men då fanns också skidning med i bilden. Under min tid som skidåkare och friidrottare har jag alltid representerat IF Fyren och min tränare är Jenni Ribacka.

Varför valde du att studera produktionsekonomi?

- Jag har alltid tyckt om matematik, ekonomi samt praktiska ämnen så jag frågade min kusin som studerade vid Novia var jag kunde studera detta. Han sa direkt att produktionsekonomi skulle passa mig och så blev det, och jag är väldigt nöjd med mitt val av studier.

Hur går det att kombinera din idrottskarriär med dina studier?

- Det går väldigt bra att kombinera idrottskarriären med studierna. Lärarna är väldigt förstående vilket gör att man kan anpassa t.ex. när man ska skriva prov då jag har långa träningsläger att åka på. Dessutom är jag sedan i år medlem i Vasa Idrottsakademi, vilket jag tror kommer underlätta min idrottssatsning. När man är medlem i Idrottsakademin har man möjlighet att delta i gemensamma träningar och så erbjuder de hjälp med studieplaneringen.

Hur är studielivet i Vasa?

- Vasa som studiestad erbjuder många olika evenemang både för den som är idrottsintresserad eller inte. Eftersom största delen av min fritid går åt till träning är det inte många evenemang jag deltar i. När jag inte idrottar umgås jag gärna med vänner och är ute i naturen.

Var har du gjort praktik?

- De två senaste somrarna har jag gjort min praktik vid Wärtsilä inom Energy Agreements. Jag har också haft möjlighet att arbeta vid sidan av studierna så mycket jag har haft möjlighet till under skolåret.

Vilka är dina framtidsplaner, både inom idrotten och studierna?

- Först vill jag se hur långt jag kan nå inom idrotten, under denna tid kommer skolan och jobbet i andra hand. Sedan när min idrottsatsning är över är mitt drömjobb att arbeta vid Wärtsilä eller något annat liknande företag och ha möjlighet att träffa folk och resa mycket.

Läs mer om utbildningen här.