Max Lindholm, tradenom (YH), företagsekonomi

Max utvecklas till mångsidig entreprenör under studietiden


max lindholm

- Jag valde tradenomutbildningen eftersom den ger en bra och bred grund för arbete inom nästan vilken bransch som helst. Åbo som studiestad har jag hört mycket gott om, och jag tycker att Åbo på sätt och vis påminner lite om Ekenäs, därifrån jag kommer.

Berätta om hur du kom på idén att starta ditt företag Birdsviewdesign!

- Jag blev inspirerad under mitt första studieår att ta steget ut och bli egen företagare, även om jag behövde ett år i armén mellan första och andra studieåret för att låta tanken gro. Efter armén köpte jag kamerautrustning och drönare, och gick in till en fastighetsförmedlare i Ekenäs och erbjöd mig att ta foton på deras objekt. På den vägen är det, och idag har fotograferandet utvecklats till att jag utvecklar hela företagsidentiteter, allt från utvecklandet av varumärket till att koda hemsidor. Vissa saker utlokaliserar jag, och vissa saker gör jag själv.

Hur kombinerar du ditt arbete i företaget med dina studier?

- Kombinationen fungerar verkligen bra, jag upplever att de gynnar varandra. Jag arbetar heltid i företaget under somrarna, och under läsåret arbetar jag vid sidan av studierna. De perioder studierna är mer intensiva, arbetar jag mindre i företaget. Ibland kan jag också arbeta med företagets projekt under studierna, då vi har ett väldigt praktiskt studiesätt och ofta arbetar med verkliga projekt. På så sätt får man verklig arbetserfarenhet, och pengar i handen, även om det ingår i studierna, ler Max.

 

Läs mer om utbildningen här.