Max Lindholm, tradenom (YH), företagsekonomi

Bakgrundmax lindholm

Mitt namn är Max Lindholm och jag går mitt andra år i Åbo på företagsekonomilinjen. Jag är född och uppvuxen i lilla Ekenäs och tog studenten 2015.

Berätta om ditt val av studier!

Under mina studier i gymnasiet visste jag inte riktigt vart jag ville söka efter studenten. Dock klarnade allt under sista året i gymnasiet och jag lade in siktet på Åbo och företagsekonomi. Valet av stad var relativt lätt eftersom Åbo har man hört så mycket gott om, och på sitt vis påminner Åbo även lite om Ekenäs. Lade in företagsekonomi vid Novia i Vasa på en andraplats för att ha ett annat alternativ för säkerhetsskull. Lyckligtvis kom jag in och med Åbo på första plats så blev det att planera in en flytt. Jag valde Novia och företagsekonomi för utbildningen ger väldigt bra grund och man kan arbeta inom nästan vilken bransch som helst. Då jag inte var riktigt säker på vad jag ville så ansåg jag att detta var rätt val.

Berätta om studierna!

Efter ett år av studier kan jag lätt säga att det var rätt val att komma till Åbo och företagsekonomi, studiesättet är rätt så annorlunda om man jämför med gymnasiet. Dock trivs jag väldigt bra med lite mer praktisk tillämpning, det är ett studiesätt som passar mig bättre än det stereotypiska pluggandet.  Jag gjorde även den första praktiken vid Handelsbanken i Ekenäs, där fick jag lära mig grunden i bankväsendet samt jobba med kundbetjäning.

Jag spenderade ett år i armén efter mitt första år av studier, detta var kanske den bästa lösningen för mig då jag inte riktigt visste vad jag ville inrikta mig inom eller jobba med i framtiden. Under tiden inne i det gröna fick jag idén att grunda ett eget företag, detta med hjälp av det jag lärt mig under första året vid företagsekonomi. Jag tänkte att detta kan vara en bra möjlighet för mig att lära mig mer om företagsamhet och vara en väldigt lärorik miljö. När jag väl kom ut ur armén kände jag mig ivrig att börja studera och jobbade hårt den sista biten av sommarlovet med mitt företag. Tack vare denna sakliga blandning av mellanåret i armén och mitt val av att grunda ett eget företag så fick jag en helt ny iver att studera och börjat hitta det jag vill göra i framtiden; marknadsföring.

Vilka är dina framtidsplaner?

Jag har nu siktat in mig på att klara av studierna på tre år, fortsätta med en magisterutbildning efter Novia och vill även försöka hinna spendera ett halvt år på utbyte. Jag har upptäckt ett stort intresse för marknadsföring och valt det som min inriktning. I framtiden ser jag mig själv inom företagsledning och hoppas på en internationell karriär var målet är inget annat än toppen.

Läs mer om utbildningen här.