Magdalena Marttila, ingenjör (YH), byggnads- och samhällsteknik

BakgrundMagdalenaMarttila webb

Mitt namn är Magdalena Marttila och jag är hemma från Vasa. Jag studerar mitt första år till ingenjör (YH) inom byggnads- och samhällsteknik. På fritiden har jag tränat Shaolin kung fu, men för tillfället blir det mest gym. Tidigare har jag studerat vid Yrkesakademin i Österbotten, där jag studerade el- och automationsteknik kombinerat med gymnasiet. När jag fick examen tog jag ett mellanår och jobbade.

Berätta om ditt val av studier!

Efter att ha haft ett mellanår var det ganska klart för mig att jag ville börja studera. Valet var lite svårare, jag har en längre tid varit intresserad av arkitektur men ingen sådan utbildning finns i Vasa. Jag valde att söka till byggnads- och samhällsteknik för att få en mera praktisk bakgrund för mina framtidsplaner. Jag trivs bra på min utbildning och har under min korta studietid lärt mig mycket samt fått en bättre bild av framtida möjligheter. Nästa stora utmaning blir utbytesstudier i ett halvår.

Vad är det bästa med studierna?

Det bästa med studierna är alla nya människor, utmaningar och möjligheter som jag möts av i vardagen.

Hur är Vasa som studiestad?

Jag trivs bra i Vasa, det är en passligt stor och mycket fin stad. När det gäller studielivet är det en livlig stad.

Varför skulle du rekommendera din utbildning?

Jag rekommenderar utbildningen åt dig som är intresserad av byggnadsproduktion eller konstruktion. Eftersom utbildningen är krävande och intensiv rekommenderar jag en god studiemotivation.

Här kan du läsa mer om utbildningen >