Kevin Hägglund, skogsbruksingenjör (YH)

Berätta lite om dig självkevinhagglund webb

Jag heter Kevin Hägglund och jag kommer från en liten by, Kimo, som ligger i Vörå kommun. Jag har tidigare gått i Vörå samgymnasium, varifrån jag tog examen 2016. På fritiden brukar jag ofta vara ute med kompisar eller spela fotboll.

Varför valde du att studera till skogsbruksingenjör (YH)?

Jag valde skogsbruksingenjörsutbildningen för redan från då jag var liten har jag spenderat mycket tid i skogen med min pappa, så det är nog från honom som mitt skogsintresse kommer. Skogen är en lugn och vacker plats som alltid kommer vara nära hjärtat. Det fanns två saker jag tvekade på före jag började här, det faktum att campuset ligger ca 420 km hemifrån och att jag inte kände någon annan som skulle börja studera här. Men allt det glömde jag snabbt bort när jag träffade klasskompisarna och kom in i studielivet.

Vad är det bästa med studierna?

Det bästa med studierna är den praktiska delen, då vi får vara ute på skogsröjning, skogsmätning osv.

Vilka är dina framtidsplaner?

Jag har funderat på att studera vidare till forstmästare, men är fortfarande osäker på det alternativet. Annars i framtiden hoppas jag på att jag fortsätter i min fars fotspår, det vill säga att vara skogsmaskinsförare och att ha något annat jobb på sidan om.

Varför skulle du rekommendera din utbildning?

Skogsbruksingenjörsutbildningen rekommenderar jag starkt till alla som är ens lite intresserade av skogens hållbara utveckling. Det är en mångsidig utbildning med både praktiska och teoretiska utmaningar.

 

Här kan du läsa mer om utbildnigen.