Kevin Hägglund, skogsbruksingenjör (YH)

Kevin går i sin pappas fotspår

kevin hagglund

- Jag valde skogsbruksingenjörsutbildningen i Raseborg eftersom jag redan som liten pojke spenderade mycket tid i skogen tillsammans med min pappa, så det är nog från honom som mitt intresse för skogen kommer. Skogen är en lugn och vacker plats som alltid kommer att vara nära hjärtat.

Det fanns två saker jag tvekade inför innan jag inledde studierna till skogsbruksingenjör (YH), det faktum att campuset ligger ca 420 km från min hemkommun Vörå och att jag inte kände någon annan som skulle börja studera här. Men allt det glömde jag snabbt när jag träffade studiekompisarna och kom in i studielivet. Numera är vi många som samåker hem till Österbotten.

Är du ofta ute i skogen nu också under studierna?

- Jo, både inom studierna och på fritiden. Vi har ett ca 1000 hektar stort skogsområde till förfogande för skogsundervisning, jakt och viltvård. Det bästa med studierna är den praktiska delen, då vi får vara ute på skogsröjning och -mätning.

Fördelen med att studera på ett litet ställe är den goda gemenskapen mellan alla studerande på olika årskurser. Exempelvis ingår jag i en grupp, Forstis Jägare, som håller till i Odensö där vi jagar vitsvanshjort. I Forstis Jägare ingår studerande från alla årskurser på skogsbruksutbildningen, plus några lärare.

Vilka är dina framtidsplaner?

Jag har funderat på att studera vidare till forstmästare, men är fortfarande osäker på det alternativet. Annars hoppas jag på att jag fortsätter i min fars fotspår, det vill säga att vara skogsmaskinsförare och att ha något annat arbete vid sidan om, funderar Kevin.

 

Här kan du läsa mer om utbildningen.