Kajsa Mäenpää, estenom (YH)

Berätta om dig själv!kajsa maenpaa

Jag heter Kajsa Mäenpää och är hemma från Jakobstad. Efter att jag tagit studenten vid Jakobstads gymnasium flyttade jag till Australien för att jobba och resa, och trivdes så bra att jag stannade där i 1 år. När jag kom hem därifrån sökte jag in till Estenom. På fritiden håller jag på med mycket av det som vi gör i skolan också, det blir väl så när man brinner för det man gör.

Varför valde du att studera till estenom (YH)?

Jag valde att studera till estenom (YH) för att jag är intresserad av mode och trender samt styling och ville fördjupa mig inom detta.

Vad är mest intressant i din utbildning?

Det som är mest intressant i min utbildning är att den är så bred. Det är verkligen en fördel och det är roligt att nästan alla på min klass är intresserade av olika områden inom skönhetsbranschen.

Var har du varit på praktik?

Min första praktik skulle göras i Finland så därför valde jag att göra min praktik hos lifestylebutiken Minun \ Min i Vasa för att få en inblick hos ett egenföretag. Min andra praktik gjorde jag i Stockholm som designassistent hos skovarumärket Jennie-Ellen i tre månader för att få prova på att jobba kreativt.

Hur är det att studera i Vasa?

Jag gillar att studera i Vasa och tycker att staden är passligt stor. Och gillar verkligen att vår utbildning fick flytta till Brändö så att vi får ta del av gemenskapen som finns här med alla andra universitet och yrkeshögskolor.

Vilka är dina framtidsplaner?

Mina framtidsplaner ändrar nu som då, men just nu så planerar jag att studera vidare i Stockholm till inköpare efter jag tagit min examen. Jag skriver mitt examensarbete just nu om inköp inom klädbranschen så det är något som jag tycker är intressant. Efter det så kanske jag jobbar som inköpare något år och sedan vill jag starta något eget som alltid varit en dröm. Jag ser min framtid inom mode och trender.

Läs mer om estenom (YH).