Julia Hovi, socionom (YH)

Bakgrund juliahovi

Jag heter Julia Hovi och är hemma från Lovisa. Innan jag kom till Novia studerade jag vid Lovisa gymnasium, varifrån jag blev student 2016. På min fritid tycker jag om att röra på mig och pröva olika motionsformer och att umgås med mina vänner.

Berätta om ditt val av studier!

Jag valde socionomutbildningen eftersom att den är väldigt bred. Jag hade ett mellanår efter gymnasiet då jag inte visste vad jag ville göra, och under det året jobbade jag på en lågstadieskola och kom underfund med att jag vill jobba med människor i framtiden, och det är också en orsak till att jag sökte till socionomutbildningen.

Hur är det att studera till socionom (YH)?

Jag trivs väldigt bra med studierna eftersom det är ganska mycket praktiskt arbete, vilket passar mig perfekt. Grupparbete är också en stor del av studierna och jag tycker att det är roligare att få jobba så, än att behöva göra allt ensam. Men det bästa är nog det att jag träffat vänner för livet.

Var har du varit på praktik?

Första året var jag på en sex veckor lång praktik på ett dagis i Åbo. Jag har tidigare också gjort inhopp på dagis så största delen av uppgifterna var bekanta från tidigare. Jag följde bland annat med i gruppens dagliga aktiviteter och så skulle jag även själv planera och leda tre olika aktiviteter.

Du är också väntutor, berätta lite om det!

Väntutorjobbet har varit superroligt! Jag har fått träffa en massa nya människor och delta i många roliga evenemang. Det att man själv fått vara med och planera och utföra olika evenemang är också en rolig upplevelse. Jag har haft en massa skoj med både mina tutorkollegor och såklart också gulisarna nu under hösten.

Hur är Åbo som studiestad?

Jag tycker om att studera i Åbo för att det är nära till allt och det är lätt att komma från plats a till plats b. Det blir aldrig en tråkig stund utan det finns alltid något att göra och det finns oftast en massa bekanta var man än befinner sig.

Vad är dina framtidsplaner?

Jag har ingen klar plan på vad jag vill göra när jag blir "stor", men jag har ännu några år att komma på vad jag vill göra.

Här kan du läsa mer om utbildningen.