Gustav Nyström, musikpedagog (YH)

Berätta lite om dig själv!gustav2

Jag är hemma från Korpo. Jag har varit intresserad av musik hela mitt liv, och redan i förskolan träffade jag min trombonlärare. Efter att mitt intresse stannat av lite i högstadiet, fick det en rejäl boost då jag började i gymnasiet, då vi där hade bättre tillgång till övningslokaler och framför allt, människor att spela med. Under mitt sista år i gymnasiet läste jag alla musikteorikurser, tog 3/3 i trombon och sökte in till Novia. Jag blev jätteglad då jag slapp in, och här är jag nu.

Vad var särskilt roligt under ditt första studieår?

Allt var roligt! Min kärlek till musiken växer sig starkare dag för dag samtidigt som jag inser hur lite jag kan och hur mycket jag ännu har att lära mej.

Hur var det att flytta från Korpo till Jakobstad?

Visst hade jag hört att det skulle vara fint här i Campus Allegro, men såhär bra hade jag nog inte vågat tro... Resurserna vi har här är helt fantastiska. Naturligtvis funderade jag på flytten innan, kommer man från ett litet ställe som Korpo där "man inte haft något val" gällande vem man skulle umgås med, var jag rädd för att jag inte skulle hitta kompisar här. Jag var orolig i onödan, alla har varit så välkomnande och jag har fått många nya vänner, som alla delar passionen till musiken.

Läs mer om utbildningen här.