Ann-Sofie Sandin, sjukskötare (YH)

Berätta lite om dig själv! ann sofie

Jag är Ann-Sofie, snart 23 år och hemma från Vexala i Nykarleby. På fritiden brukar jag träna, men just nu går det mesta av min fritid till att vara tutoransvarig i Studerandekåren vid Yrkeshögskolan Novia – Novium.

När visste du att det var inom social- och hälsovård du ville studera?

Det var alls ingen självklarhet, och min väg till sjukskötarutbildningen har varit krokig. Under sista året i gymnasiet började det klarna lite vad jag ville göra efter gymnasiet. Jag trodde det var fysioterapeut jag ville bli, eller i andra hand barnmorska. Jag sökte in till de utbildningarna, men slapp inte in så jag fick tänka om. I tilläggsansökan som ordnades i augusti sökte jag in till en helt annan bransch, teknik, och slapp in till en ingenjörsutbildning. Jag studerade ett halvt år och konstaterade att social- och hälsovård nog var min grej i alla fall, så jag jobbade läsåret ut på ett serviceboende och sökte sedan in till utbildningen sjukskötare (YH). Jag slapp in, och här är jag nu.

Vad har varit det mest intressanta i utbildningen hittills?

Det mest intressanta jag har varit med om i utbildningen var när jag fick chansen att delta i en veckas intensivkurs i Sundsvall som ordnades av Nordsam mellan Finland, Norge, Sverige, Lettland och Litauen.

Hur är det att studera i det nyrenoverade lärandecentret Alere?

Det är bra! Nu känner man sig som en riktig högskolestuderande. Här finns fler studerande, fler valmöjligheter gällande ex. var man äter lunch och nya, fräscha utrymmen. Förstås är inte allt klart ännu och det kräver lite flexibilitet, men det blir nog riktigt bra bara det blir klart!

Vad hoppas du att du gör om 10 år?

Jobbar och mår bra.