Linus Storhannus, Ingenjör (YH) datateknik, Ingenjör (högre YH) teknologibaserat ledarskap

Berätta kort om ditt yrke, vägen dit och vad som påverkat ditt yrkesval

Jag utexaminerades som IT-ingenjör från Novia 2011. Efter att ha arbetat som systemutvecklare några år insåg jag att jag kunde bidra ännu mera genom att se till att utvecklare hade de förutsättningarna som krävdes för att samarbeta effektivt och på så sätt tillsammans skapa mera värde. Det var i det skedet jag ansökte till högre YH, teknologibaserat ledarskap.
Idag arbetar jag som Agil Coach på H&M i Stockholm. Där hjälper jag teamen och ledare i frågor kring samarbete och process- och verktygsförbättringar. Det innebär att jag tillämpar olika tillvägagångssätt beroende på vad situation och mindset kräver. Det kan bland annat handla om utbildningar, mentorskap, och coaching.

sverige Linus Storhannus

Vad är det bästa med ditt yrke

I mitt arbete är fokus på de individer och team jag coachar och deras framgång. Det handlar om att få andra att lyckas och uppnå sin fulla potential. Den största belöningen är därför när man ser individer uppnå någonting som tidigare påstods vara omöjligt och glöden i deras ögon när det sker. Att få göra det i en miljö där det är tech-lösningar som tas fram är den perfekta mixen för mig.

Hur har dina studier på påverkat dig i ditt val av yrke och vägen dit? / Känner du att du har haft nytta av din utbildning i ditt yrkesliv?

Mina utbildningar har hjälpt mig eftersom de gett mig kompetensbredd inom de tekniska områden som jag jobbar i dagligen. Det handlar kanske inte så mycket om att minnas alla detaljer från alla ämnen som man studerade, utan mera om att ge en grundtrygghet i att man vet hur saker hänger ihop och vad som är väsentligt när man ställs inför olika utmaningar.
Ledarskapsutbildningen gav möjlighet att fördjupa sig inom de ledarskapsaspekter som var intressanta och man fick tid att analysera hur situationen i det företag jag jobbade i då såg ut.

Ledarskapsutbildningen gav möjlighet att fördjupa sig inom de ledarskapsaspekter som var intressanta och man fick tid att analysera hur situationen i det företag jag jobbade i då såg ut.

Vad saknar du mest från studietiden?

Kompisar och dedikerad tid att umgås. Från högre YH-utbildningen saknar jag även de givande diskussionerna mellan klasskamraterna och lektor.

Vilka är dina framtidsplaner? Hur ser din framtid ut?

Jag anser mig vara på en bra plats för tillfället då jag har en otroligt intressant och flexibel roll. Jag får utrymme att fokusera på det som är relevant för mig själv, teamet och organisationen. Då jag till stor del fokuserat på teamutveckling hittills vill jag gärna utforska större komplexa utmaningar inom organisationens struktur i framtiden. Vad det sen innebär får vi se.
Jag drömmer även om att i något skede starta eget och driva coachande verksamhet av något slag.