Ellen Randström, Estenom (YH)

Ellen randstromBerätta kort om ditt yrke, vägen dit och vad som påverkat ditt yrkesval.

Hela skönhetsbranschen har intresserat mig så länge jag kan minnas. Det har alltid hört till mina största intressen, men det tog mig ett tag innan jag förstod att det inte bara var en hobby och att jag faktiskt ville jobba inom branschen. Efter högstadiet studerade jag till husbyggare och under den tiden konstaterade jag att jag hade ett större intresse för skönhetsbranschen och där med sökte jag mig vidare till estenom.

Vad är det bästa med ditt yrke

Det bästa med att vara estenom är att ha så fria händer. ”The sky is the limit” för en estenom och det finns så många olika saker man kan jobba med inom branschen så man hittar garanterat det som känns rätt för en själv. En annan sak jag uppskattar med branschen är att arbetstiderna ofta varierar en hel del och passar bra för mig som inte tycker om rutiner!

Hur har dina studier på påverkat dig i ditt val av yrke och vägen dit? / Känner du att du har haft nytta av din utbildning i ditt yrkesliv?

Estenom studierna har garanterat gett mig mycket mer självförtroende inom branschen. Jag har öppnat upp ögonen för många saker jag inte trodde jag hade ett så stort intresse för. Utbildningen har även bidragit till att jag fått en massa kontakter till arbetslivet och andra estenomer som jag antagligen inte hade fått på samma sätt om jag valt en annan väg.

Vad saknar du mest från studietiden?

Det jag saknar mest från studietiden är gemenskapen mellan studerande runtom i Vasa!

Vilka är dina framtidsplaner? Hur ser din framtid ut?

I framtiden vill jag utvecklas mer som estenom och gärna starta eget, men exakt vilket nästa steg är vet jag inte. Jag har stora drömmar som jag anser kräver mycket jobb att förverkliga så för tillfället tar jag ett steg i taget och försöker hålla fokus på de saker jag har mest intresse för att jobba med i framtiden: marknadsföring, kosmetika och sociala medier, gärna en kombination av alla :)