10.9.2020

Master of Digital Business and Management - ohjelma täydessä vauhdissa Vaasassa

digitalbusiness

Suositun koulutusohjelman 20 opiskelupaikkaan tuli yli sata hakemusta. Ohjelmaan valitut opiskelijat kokoontuivat aloittamaan maisteriopintonsa perjantaina 4. syyskuuta, osa virtuaalisesti ja osa paikan päällä Vaasan kampuksella.

Master of Business Administration, Digital Business and Management -koulutusohjelman painopiste on digitalisaatiossa ja opiskelijoiden liiketoimintaosaamisen syventämisessä. Opiskelijat voivat osittain räätälöidä koulutusohjelmansa, jotta he voivat kehittää tarvitsemaansa osaamista. Opinnoissa yhdistellään yksilöllistä oppimista ja ryhmätyöskentelyä, ja oppiminen tapahtuu pääasiassa digitaalisissa oppimisympäristöissä. Kampustapaamisia on muutama lukukaudessa. Ohjelma valmistelee opiskelijoita oman alansa johtajiksi ja asiantuntijoiksi. Koulutus täyttää työmarkkinoiden tarpeen ja on suunnattu henkilöille, jotka haluavat luoda uraa tulevaisuuden johtajina digitaalisessa liikemaailmassa.

Seminaarin avasi rehtori Örjan Andersson, joka painotti koulutuksen tarjoamia arvokkaita kokemuksia ja näiden jakamisen tärkeyttä. Myös liiketalouden osastopäällikkö Camilla Ekman kannusti opiskelijoita aktiivisesti verkostoitumaan opintojensa aikana. Vaasan Osuuspankin toimitusjohtaja ja Pohjanmaan kauppakamarin hallituksen puheenjohtaja Ulf Nylund puhui digitalisaation tarjoamien mahdollisuuksien tunnistamisesta ja näihin tarttumisesta.  

Pääpuhuja Tim Wallin, Gambitin toimitusjohtaja, puhui digitalisaation hyödyntämisestä muutoksenhallinnassa sekä siitä, miten tärkeää on luoda turvallisuuden ja luottamuksen ilmapiiri, jotta ihmiset voivat käsitellä muutoksia. Turvallisuus ja luottamus ovat myös edellytyksiä luovuuden kukoistamiselle.

Wallin kehotti opiskelijoita rohkeasti jakamaan hulluja ideoitaan ja irtautumaan vanhoista tavoistaan sekä myös totesi, että suuret budjetit eivät välttämättä ole kaikki kaikessa. Toinen pääpuhuja, tohtori Outi Ihanainen-Rokio, kertoi kestävästä johtajuudesta, kokemuspohjaisesta taloudesta sekä yritysten sosiaalisesta vastuusta. Hyvä maine on hyvää asemaa tärkeämpi, ja valintamme pohjautuvat sekä omiin että muiden kokemuksiin.

Haastattelimme seminaarin jälkeen kahta uutta opiskelijaa, Svetlana Björkmania ja Janne Harjua.

Svetlana Björkman
- Minulla on oikeusalan koulutus Pietarista ja olen ollut mukana muun muassa YK:n ihmisoikeushankkeissa. Olen työskennellyt Wärtsilässä vuodesta 2011 lähtien, ensin Legal Counselina ja myöhemmin Business Development Managerina.  Minua kiinnosti MBA-ohjelman suorittaminen Isossa-Britanniassa, mutta en löytänyt sieltä sopivaa koulutusohjelmaa, jonka olisin voinut suorittaa työni ohessa. Novia oli minulle ennestään tuttu mieheni opiskelupaikkana, joten ryhdyin tutkimaan sen tarjoamia ohjelmia.

- Tavoitteeni on ohjelman avulla löytää uusia keinoja ja tapoja parantaa nykyprosesseja. Digitalisaatio on Wärtsilälle tärkeä kehityskohde, ja haluan edistää sen myönteistä kehitystä alallani ja tehdä oikeat asiat oikealla tavalla.

- Minulla on jo käytännön tiedot, ja olenkin iloinen saadessani niille nyt teoreettisen ankkuroinnin. Koen jo tässä vaiheessa, että olen saanut opinnoista paljon irti.

Janne Harju
- Valmistuin Noviasta merikapteeniksi (AMK) vuonna 2009, minkä jälkeen olen työskennellyt merenkulkualalla. Olen aina ollut kiinnostunut taloustieteistä, ja kun näin mainoksen koulutusohjelmasta ja sen mahdollistamista etäopinnoista, päätin hakea siihen.

- Näen ohjelman täydennyksenä ja jatkona aiemmille kokemuksilleni, ja ohjelma voi myös tuoda mukanaan uusia mahdollisuuksia esimerkiksi itsenäisenä ammatinharjoittajana. Johtajuudesta on aina hyvä oppia lisää, ja tietämystä digitalisaation mahdollisuuksista tarvitaan nykyään kaikkialla.

Koulutukseen järjestetään seuraava haku 7.–20.1.2021 osoitteessa studyinfo.fi.

Lue lisää koulutusohjelmasta osoitteessa: https://www.novia.fi/studies/master-degree-programmes/master-of-business-administration-management-and-business-in-a-digital-environment/

Lisätietoa antavat
Yrkeshögskolan Novia, Master of Business Administration, Digital Business and Management, koulutusvastaava Rosmeriany Nahan-Suomela,
puh. 050 305 8620

 

 

 

Siirry "Uutiset"-sivulle