27.11.2019

Yrkeshögskolan Novia tarjoaa Vaasassa suomeksi rakennusalan työnjohdon polkuopinnot, 120 op

finska bygg nyhet

Rakennusalalla vallitsevan suuren kysynnän vuoksi tarjoamme uniikki tilaisuus vuonna 2020 opiskella suomeksi rakennusalan työnjohdon koulutusta Campus Vaasassa, jossa opiskelijat voivat suorittaa opintokokonaisuuksia 120 opintopisteeseen (op) saakka n 2,5 vuoden aikana.

”Koulutus soveltuu niille, joilla on käytännön kokemusta rakentamisesta ja työnjohdossa tarvittavaa osaamista, tai vaihtoehtoisesti niille, joilla on korkeakoulututkinto mutta joilta puuttuu rakennusalan ammatti- tai työelämäosaamista Suomesta”, kertoo Novian rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutuspäällikkö Leif Östman.

”Pohjanmaalla on vahvaa kasvua, mikä luo uusia rakennushankkeita ja työllisyyttä. Pätevistä työnjohtajista ja rakennusmestareista on suuri pula”, sanoo Talonrakennusteollisuuden Pohjanmaan Piiri ry:n puheenjohtaja Mikael Snellman.

Koulutus kestää 2,5 vuotta ja sisältää 10 opintokokonaisuutta. Koulutuksessa noudatetaan suurilta osin rakennusmestarien opetussuunnitelmaa, mutta ammattikurssien sisältö voi vaihdella ja kursseja voidaan sopeuttaa rakennusalan kehitykseen ja alan tarpeisiin. Ensimmäisiä opintokokonaisuuksia ovat digitaaliset välineet ja rakentamistalous, CAD ja geotekniikka sekä infrarakentaminen. Seuraavana vuonna opiskellaan rakennusfysiikkaa, rakennustekniikkaa, tuotannonhallintaa, kunnallistekniikkaa sekä tuotantomenetelmiä ja –tekniikoita. Opiskelijat laativat myös oman kehityshankkeen. 

Suoritetut rakennusalan työnjohdon opinnot voidaan osaksi hyväksilukea, jos tulee valituksi tutkinto-opiskelijaksi Byggmästare (YH) Novian campuksella Raaseporissa.

Lähiopetus järjestetään Vaasassa kokopäiväisinä opintoina perjantaista lauantaihin noin kerran kuukaudessa, alkaen tammikuun alussa 2020. Tämä mahdollistaa työelämässä olevien henkilöiden osallistumisen. Koulutus on maksuton. 

Hakuaika ensimmäiseen opintokokonaisuuteen on 9.12.2019–17.2.2020. Huom! Pidennetty hakuaika!

Vaasassa Wolffintiellä, Novian tiloissa järjestetään infotilaisuus 9.12. klo 17.00 (Wolffintie 33, R305)

Opiskelupaikkoja on 35. Lue lisää koulutuksesta täällä: https://www.novia.fi/utbildning/kontinuerligt-larande/fortbildning/rakennusalan-tyonjohdon-polkuopinnot-120-op/

FAKTOJA
Opetusministeriö myönsi korkeakouluille 10,9 miljoonan euron erityisavustukset, joilla on tarkoitus muun muassa vastata rakennusalan osaajapulaan. Rakennusalan hankkeisiin myönnettiin yhteensä 1,9 miljoonaa euroa. Rahoitusta saivat Tampereen yliopisto, Centria-ammattikorkeakoulu, Oulun ammattikorkeakoulu, Yrkeshögskolan Novia ja Satakunnan ammattikorkeakoulu. Erityisavustuksilla rahoitettavat koulutukset vaihtelevat tutkintoon johtavasta koulutuksesta erikoistumiskoulutuksiin ja lyhyempiin osaamiskokonaisuuksiin. Koulutusten kohderyhmää ei ole rajattu vain korkeakoulututkinnon suorittaneisiin. Tarkoituksena on luoda kestäviä toimintamalleja, joilla korkeakoulut voivat nopeasti vastata erilaisiin muuttuviin osaamistarpeisiin myös tulevaisuudessa.


Lue OKM:n lehdistötiedote: https://minedu.fi/sv/artikel/-/asset_publisher/korkeakoulut-vastaavat-osaajapulaan-nopeavaikutteisia-koulutuksia-1100-opiskelijalle?_101_INSTANCE_zP6GF05kEaoS_languageId=fi_FI

Lisätietoja
Yrkeshögskolan Novia, rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutusvastaava, Leif Östman, puh. 044 780 5572

Lähettäjä
Yrkeshögskolan Novia, viestintäjohtaja Jenny Svartsjö, puh. 050 561 7803

 

Siirry "Lehdistötiedotteet"-sivulle