15.1.2021

Yrkeshögskolan Novia ja Lapin AMK siirtyivät ensimmäisinä Suomessa tutkintotodistusten sähköiseen al

flagga novia

Yrkeshögskolan Novia ja Lapin ammattikorkeakoulu ovat ottaneet ensimmäisinä suomalaisina korkeakouluina käyttöön tutkintotodistuksen sähköisen allekirjoituksen. Allekirjoitusratkaisun on toteuttanut Studyo Oy, jonka Atomi-palveluun on saatavilla tutkintotodistuksen sähköisen allekirjoituksen toiminnallisuudet.

“Atomilla allekirjoitetut tutkintotodistukset täyttävät EU-regulaatiossa asetetut tiukimman ja luotettavimman tason vaatimukset”, kertoo Atomi-palvelun tuoteomistaja Jaakko Rannila.Tuotetussa ratkaisussa jokainen valmistunut opiskelija saa sähköisen tutkintotodistuksen, joka on myöhemmin oikeaksi todennettavissa.

"Yrkeshögskolan Novia on käyttänyt Atomia jo pitkään ja nyt käyttöönotettu tutkintotodistuksen allekirjoitus parantaa entisestään opiskelijoille tarjottavien palveluiden laatua ja helpottaa hallinnon ja johdon työtä tutkintotodistusten tuottamisessa", kertoo Novian rehtori Örjan Andersson.

Lapin ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Rissanen toteaa, että Atomi-palvelut edistävät korkeakoulujen yhteisen Digivisio-hankkeen tavoitteiden saavuttamista.

“Hankkeessa korostuu vahvasti my data -ajattelu ja sähköisesti allekirjoitettu tutkintotodistus parantaa oleellisesti opiskelijan mahdollisuutta oman datan hallintaan. Tärkeää on myös huomata, että sähköinen tutkintotodistus on tunnistettu Digivisio-hankkeen tavoitteistossa, ja nyt tuotettu ratkaisu on saatavilla korkeakoulujen käyttöön jo vuosia ennen tavoiteaikataulua.”

Lisätietoja:

Yrkeshögskolan Novia, opiskelijapalveluiden päällikkö Thomas Böckelman, puh 044 762 3600
Yrkeshögskolan Novia, kehittäjä opiskelijapalvelut, Irene Dahlin, puh 050 444 1230
Studyo Oy, Lauri Stigell, Tj, puh 040 027 9262

Lähettäjä
Yrkeshögskolan Novia, viestintäpäällikkö Jenny Svartsjö, puh 050 561 7803

Siirry "Lehdistötiedotteet"-sivulle