8.1.2020

Yrkeshögskolan Novia aloittaa Turussa merenkulkualan insinöörikoulutuksen – Bachelor of Engineering

En bild på en vit färja på spegelblankt hav

Yrkeshögskolan Novia aloittaa Turussa uuden englanninkielisen, merenkulkualan koulutuksen – Bachelor of Engineering, Maritime Technology.

Hakuaika on 8.–22.1.2020, ja hakemus tehdään osoitteessa studyinfo.fi.

Koulutuksen tavoitteena on tuottaa päteviä merenkulkualan insinöörejä, jotka pystyvät työskentelemään alukslla konepäällystötehtävissä kansallisessa tai kansainvälisessä liikenteessä tai maissa sijaitsevissa tehtävissä.

Tutkintonimikkeenä on Bachelor of Engineering, Maritime Engineering, opintojen laajuus on 270 opintopistettä (4,5 vuotta) ja opetuskielenä on englanti.

”Merenkulkualalla on kaivattu insinöörikoulutusta” kertoo Per-Olof Karlsson, joka vastaa merenkulkualan koulutuksesta Yrkeshögskolan Noviassa Turussa.

Tutkinto tarjoaa laajat uramahdollisuudet. Tutkinnon suorittaneella on edellytykset toimia vahtikonemestarina ja riittävän työkokemuksen jälkeen lopulta konepäällikkönä, joka vastaa koko aluksen koneista, laitteista ja muusta tekniikasta. Tutkinnon suorittaneella on edellytykset toimia myös maissa eri viranomaisten palveluksessa, varustamoissa ja telakoilla esimerkiksi teknisenä päällikkönä, konetarkastajana ja projektipäällikkönä tai käyttöinsinöörinä voimala-, konepaja- ja prosessiteollisuudessa. Lisäksi merenkulkualan insinööreille on monia mielenkiintoisia työtehtäviä kuljetus- ja satamatoiminnassa.

Koulutus täyttää STCW-sopimuksen eli kansainvälisen merenkulkijoiden koulutusta, pätevyyskirjoja ja vahdinpitoa koskevan sopimuksen vaatimukset. Aboa Maressa (Noviassa) on konehuonesimulaattori (Engine Control Room Simulator), jossa pystytään simuloimaan eri alusmalleja erityyppisillä koneilla ja laitteilla, esimerkiksi diesel- tai LNG-käyttöisiä aluksia.

Lue lisää koulutuksesta täältä: https://www.novia.fi/studies/bachelor-degree-programmes/bachelor-of-engineering-maritime-technology/

Yhteydenotot:
Yrkeshögskolan Novia, Merenkulkualan koulutusvastaava ja Aboa Mare Ab:n TJ Per-Olof Karlsson
puh. 044 762 3402, s-posti per-olof.Karlsson@novia.fi

Lähettäjä:
Yrkeshögskolan Novia, viestintäpäällikkö Jenny Svartsjö
puh. 050 561 7803

 

Siirry "Lehdistötiedotteet"-sivulle