2.11.2010

Wärtsilä tukee teknillistä opetusta teollisuusrobotilla Vaasassa

Wärtsilä Finland Oy lainaa nykyaikaisen teollisuusrobotin opetustarkoitukseen tutkimuskeskus Technobothnialle Vaasassa. Robottiohjelmoinnin ja -käsittelyn opetus helpottuu huomattavasti robotin avulla, mikä hyödyttää sekä Wärtsilää että Technobothnian oppilaitoksia.

"Lisääntynyt automaatio Wärtsilän tuotannossa vaatii osaavaa henkilöstöä. On osattava käyttää laitetta, joka ihmisen puolesta tekee vastaavan työn tehokkaammin. Jo tuotesuunnitteluvaiheessa otamme automaation huomioon tuotteiden laadun ja valmistettavuuden varmentamiseksi sekä kustannusten pienentämiseksi. Hyödymme siis siitä, että meille töihin tuleville insinööreille automaatio ja robotiikka ovat tuttuja", toteaa Wärtsilän Vaasan toimitusyksikön johtaja Kenneth Rönnbäck.

"Tämä on jälleen merkittävä osoitus työelämän ja koulutuksen tiivistyneestä yhteistyöstä. Korkeakoulujen tärkeä tehtävä on varmistaa osaajia alueemme yrityksiin ja siten vaikuttaa kilpailukykyisen toiminnan säilymiseen Suomessa. Robottia tullaan käyttämään soveltaviin tutkimuksiin, yrityksien käyttö- ja ohjelmointikoulutukseen sekä insinööriopiskelijoidemme koulutukseen", sanoo Vaasan ammattikorkeakoulun tekniikan toimialajohtaja Jorma Tuominen.

Wärtsilä järjestää tuotantoaan uudelleen ja rakentaa uuden automaatiolinjan Wärtsilän Vaasan toimitusyksikköön. Opetuskäyttöön kohdistettava teollisuusrobotti siirtyy toistaiseksi lainalle Technobothnialle. Robotti voidaan ohjelmoida tekemään lähes vastaavat työvaiheet, joita ihminen tuotannossa tekee. Erityisesti työvaiheisiin, joissa on suuri toistojen määrä, työn yksitoikkoisuus tai epäsuotuisa työergonomia, laitteen seitsemän ohjelmoitavaa akselia soveltuvat erityisen hyvin. Robotiikkaa hyväksikäyttämällä, inhimillisen erehtymisen riskit poistuvat ja työturvallisuus lisääntyy samalla kun lisätään kapasiteetin joustavuutta volyymivaihteluissa.

Wärtsilä, Vaasan ammattikorkeakoulu, Vaasan yliopisto ja Yrkeshögskolan Novia tekevät jatkuvaa yhteistyötä seudun opetusmahdollisuuksien kehittämiseksi.

Lisätiedot:

Vaasan toimitusyksikön johtaja Kenneth Rönnbäck, Wärtsilä Finland Oy, puh. 040 830 7730

Viestintäjohtaja Marica Lassus, Wärtsilä Finland Oy, puh. 050 2094

 

Siirry "Lehdistötiedotteet"-sivulle