3.11.2010

Vaasan korkeakoulutarjonta on koottu yhteiseen nettiosoitteeseen

Vaasalaiset korkeakoulut ovat yhteistyössä tuottaneet Opiskele Vaasassa -verkkosivuston, jossa korkeakoulujen tarjonta on ytimekkäästi koottu piirrospohjaiseen kampuskarttaan. Sivuston osoite on http://www.opiskelevaasassa.fi/

Sivuilla liikutaan ilmanäkymästä kuvatulla Palosaaren ja keskustan kampusalueella. Kartasta löytyy myös kaupungin keskeisiä maamerkkejä. Selaajan syvemmän kiinnostuksen herätessä on sivustolta ohjaus korkeakoulujen omille verkkosivuille.

Sivuston on tehnyt Vaasan yliopiston tietotekniikan ja viestinnän opiskelija Jussi Hamunen, joka vastasi kokonaisuudessaan visuaalisesta ilmeestä, piirroskuvituksesta, toiminnallisuudesta sekä teknisestä toteutuksesta.

Rahoitus sivustoon on saatu Vaasan kaupungin juhlarahasta, jota kohdennetaan myös kaupungin ensiluokkaisen korkeakoulutarjonnan esiin tuomiseen.

- Korkeakoulutus on yksi Vaasan keskeisistä strategisista painopisteistä. Mittava osaamiskeskittymämme on tärkeä kaupungin tunnettuuden ja vetovoiman edistäjä, toteaa kaupungin markkinointipäällikkö Rita Kuha.
Vaasa on väkilukuun suhteutettuna Suomen toiseksi suurin korkeakoulukaupunki. Kaupungissa on kuusi korkeakoulutusta tarjoavaa yksikköä: Vaasan yliopisto, kaksikielinen Vaasan ammattikorkeakoulu, ruotsinkielinen Yrkeshögskolan Novia, Åbo Akademi, Svenska handelshögskolan sekä Helsingin yliopiston oikeustieteellinen koulutus. Lisäksi Aalto-yliopiston Taideteollisen korkeakoulun ja Vaasan yliopiston yhteisenä yksikkönä toimii Länsi-Suomen muotoilukeskus Muova. Opiskelijoita on 12 000 ja tutkintoja yli 30 suomen, ruotsin ja englannin kielellä.

Korkeakoulut käyttävät sivustoa osana omaa, nuorten kohderyhmälle suunnattua koulutusmarkkinointiaan.

- Viime vuosina olemme korkeakouluissa tiivistäneet viestintäyhteistyötä erityisesti kaupungin kanssa, sillä meillä on yhteinen tavoite: saada hyviä opiskelijoita Vaasaan niin alueeltamme kuin valtakunnallisesti, sanoo Vaasan ammattikorkeakoulun tiedotus- ja markkinointipäällikkö Tarja Gromov.

Lisätietoja

Markkinointipäällikkö Rita Kuha, Vaasan kaupunki, puh. 0400 424 906
Tiedotus- ja markkinointipäällikkö Tarja Gromov, Vaasan ammattikorkeakoulu, puh. 040 520 3526
Jussi Hamunen, puh. 050 535 8598

 

 

 

Siirry "Lehdistötiedotteet"-sivulle