30.8.2010

Timo Kankaanpää Technobothnia-laboratorion johtajaksi

Timo Kankaanpää on valittu Technobothnia-laboratorion johtajaksi. Nimitys on kolmivuotinen alkaen 1. syyskuuta. Kankaanpään tehtävänä on sekä laboratorion johtaminen että tekniikan kampuksen kehittäminen.

Technobothnia on Vaasan yliopiston, Vaasan ammattikorkeakoulun ja Yrkeshögskolan Novian yhteinen tekniikan alan tutkimus- ja opetuslaboratorio Palosaaren kampusalueella. Tekniikan kampuksen kehittäminen liittyy läheisesti laajempaan Vaasan tiedepuiston kehittämissuunnitelmaan.

Tekniikan kampuksen kehittämistä pidetään Vaasassa tärkeänä, koska Vaasan energiaklusteri on Pohjoismaiden merkittävin energiateollisuuden keskittymä. Vaasalaisten korkeakoulujen tavoitteena on vastata teollisuuden asiantuntijatarpeeseen tutkimalla uusiutuvia energiamuotoja sekä energiansäästöön liittyviä ratkaisuja. Korkeakoulut kouluttavat vuosittain yli 300 tekniikan asiantuntijaa. Yli 70 prosenttia paikallisen energiaklusterin yritysten tuotannosta menee vientiin, joten yritykset tarvitsevat paljon myös kaupallisen alan ja kansainvälisten vuorovaikutuksen asiantuntijoita.

Timo Kankaanpää on toiminut Vaasan ammattikorkeakoulun yliopettajana, yrittäjänä sekä viimeksi määräaikaisena tutkimuspäällikkönä Vaasan yliopiston tuotantotalouden laitoksella. Kankaanpää on valmistunut kauppatieteiden lisensiaatiksi Vaasan yliopistosta pääaineenaan tietotekniikka.

Lisätietoja:

Johtaja Timo Kankaanpää, puh. 040 767 7080, s-posti timo.kankaanpaa@uwasa.fi

http://www.technobothnia.fi

Siirry "Lehdistötiedotteet"-sivulle