23.6.2010

Åbo Akademi käynnistää uuden energiatekniikan diplomi-insinöörikoulutuksen Vaasassa Yrkeshögskolan N

Åbo Akademi käynnistää uuden diplomi-insinöörikoulutuksen Vaasassa syksyllä 2011 yhteistyössä Yrkeshögskolan Novian kanssa. Energiatekniikan DI-koulutus on kaksivuotinen ja suunnattu AMK-insinööreille.

Vaasan alueella toimii menestynyt ja kasvava energiaklusteri johon kuuluu energia-alan yrityksiä. Tästä johtuen on suuri kysyntä pätevästä työvoimasta sekä tutkimus- ja tuotekehitystyöstä energiatekniikan alalla Vaasassa.

Ammattikorkeakoulu Yrkeshögskolan Novian perustaminen Åbo Akademin vahvalla omistajuudella on luonut uusia yhteistyömahdollisuuksia. Yrkeshögskolan Noviasta valmistuu Vaasassa vuosittain noin 110 insinööriä (AMK). Åbo Akademin ja Novian yhteistyö mahdollistaa nyt jatko-opintomahdollisuuden energiatekniikan diplomi-insinööriksi.

Viime syksynä aloitettin uuden yhteistyökonseptin suunnittelu, rehtori Jorma Mattisen ja rehtori Örjan Anderssonin toimeksiannosta. Högskolestiftelsen i Österbotten -säätiö antoi, keväällä 2010 säätiön 20-vuotisjuhlan yhteydessä, suuren taloudellisen tuen Åbo Akademin energiatekniikan DI-koulutukselle Vaasassa. Lahjoitus on edesauttanut hankkeen etenemistä.

Keväällä 2010 yhteistyötä selvitettiin työryhmässä Åbo Akademissa professori Tapio Westerlundin johdolla. Työryhmä ehdottaa raportissaan uuden energia- ja ympäristötekniikan pääaineen sekä integroidun Vaasassa toimivan DI-koulutuslinjan perustamista Åbo Akademin kemiantekniikan laitokselle. Energiatekniikan DI-koulutus aloitetaan syksyllä 2011 ja opetuskieli on ruotsi. Koulutus järjestetään alussa tilapäisesti viideksi vuodeksi. Kemiantekniikan laitos arvioi koulutusta aloitusjakson aikana ja päättää sitten jatkosta.

- Uudelle DI-koulutukselle Vaasassa on kaikki edellytykset. Åbo Akademin kemiantekniikan laitoksen energia- ja ympäristötekniikan tutkimus on hyvin menestynyt kun taas Noviasta valmistuu alan insinöörejä, rehtori Jorma Mattinen kertoo.
- Olemme monen vuoden aikana keskustelleet DI-koulutuksen yhteistyöstä, mutta vasta Yrkeshögskolan Novian perustamisen myötä tämä on tullut mahdolliseksi toteuttaa. Yhteistyö johtaa Åbo Akademin läsnäolon vahvistumiseen Vaasassa, joka taas edistää tekniikan koulutusta ja tutkimusta alueella, rehtori Örjan Andersson toteaa.

Lisätietoja:

Åbo Akademi, rehtori Jorma Mattinen, 0400 798 979
Yrkeshögskolan Novia, rehtori Örjan Andersson, 050 527 2286

 

Siirry "Lehdistötiedotteet"-sivulle