20.4.2018

Yrkeshögskolan Novia valde ny enhetschef i Jakobstad

ostralanggatan 2

Musikmagister Kajsa Dahlbäck har valts till ny enhetschef för Yrkeshögskolan Novias enhet i Jakobstad med utbildning inom kulturområdet. Dahlbäck tillträder den 1 augusti 2018. Dahlbäck har utnämnts till enhetschef fram till 31.12.2020 vid enheten i Jakobstad. Kajsa Dahlbäck ersätter tidigare enhetschefen Sören Lillkung, som blev VD för Svensk Kulturfonden.

”Vi sökte en dynamisk ledare med gedigen konstnärlig erfarenhet och trovärdighet. Idag betonar vi utöver kvalitet inom utbildning och forskning, också entreprenörskap. Många av våra studerande inom kulturområdet kommer att arbeta som freelance och företagare”, säger rektor Örjan Andersson.

"Jag ser väldigt mycket fram emot jobbet som enhetschef på Campus Allegro i Jakobstad. Det känns som en viktig uppgift, både ur samhällelig och mänsklig synvinkel. I mitt yrkesliv hittills som utövande konstnär, forskare och festivalledare har jag fått en uppfattning om hurudant kunnande studerande behöver få för att ta sig fram på arbetsmarknaden. Jag ser fram emot möten med studerande, personal och alla kulturintresserade i trakten. I ekonomiskt svåra tider är det viktigt för oss att hitta mening i livet, och utbildningen på Novia i Jakobstad har en central plats i detta. Kultur fungerar identitetsskapande och berikar människans liv: därför behövs en kulturutbildning av kvalitet i Jakobstad", säger Kajsa Dahlbäck.

Enhetschefen leder och utvecklar samt har helhetsansvar för enhetens verksamhet. I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för personal och administration, ekonomi samt leda den pedagogiska utvecklingen. Enhetschefen är medlem i Yrkeshögskolan Novias ledningsgrupp.

 

kajsadahlback4
Foto: Jouni Harala

Bilder kan laddas ner här https://www.kajsadahlback.com/photos

Tilläggsuppgifter, vänligen ta kontakt med:
Yrkeshögskolan Novia, rektor Örjan Andersson, mobil 050 527 2286
Kajsa Dahlbäck, tfn 050 564 4317

Avsändare:
Kommunikationschef Jenny Svartsjö, tfn 050 561 7803

Gå till "Pressmeddelanden"