13.5.2019

Yrkeshögskolan Novia samarbetar med Topeliusgymnasiet kring fysiklaborationer

IMG 0094 2

Ett unikt samarbete mellan Yrkeshögskolan Novia och Topeliusgymnasiet inleds i maj. Under tre dagar deltar elever från Topeliusgymnasiet i en laborationskurs två studiepoäng vid Novia i Vasa.

Studerande som väljer teknikstudier vid Novia i framtiden får kursen till godo.

”Vi strävar till att stärka samarbetet med gymnasierna och Topeliusgymnasiet har en intressant ambition att hålla sig framme inom naturvetenskaper,” berättar rektor Örjan Andersson.

Kursen som erbjuds har värmelära och fluidmekanik som tema. Deltagarna lär sig att mäta och analysera olika fysikaliska fenomen.

”Från Topeliusgymnasiets sida ser vi detta gemensamma initiativ som en stor möjlighet för våra studerande att redan under gymnasiestudierna förstärka intresset för naturvetenskapliga studier,” säger rektor Stefan Kula.

”Vår förhoppning är att denna pilotsatsning kommer att bli ett bestående inslag i vårt gymnasiums kursutbud och en viktig del i den särskilda utbildningsuppgift i naturvetenskaper som Topeliusgymnasiet kommer att ansöka om”, fortsätter Kula.

Som lärare för kursen fungerar Yrkeshögskolan Novias lektor Anders Skjäl.

"De som väljer att gå kursen har en fin möjlighet att bekanta sig med Novia och pröva på laborationer på den här nivån. I framtiden hoppas vi kunna erbjuda kursen åt flera skolor”, berättar Anders Skjäl.

 

Tilläggsuppgifter fås av

Yrkeshögskolan Novia, rektor Örjan Andersson, tfn 050 527 2286
Yrkeshögskolan Novia, lektor Anders Skjäl, tfn 050 576 2765
Topeliusgymnasiet, rektor Stefan Kula, tfn 044 721 9078

Avsändare
Yrkeshögskolan Novia, kommunikationschef Jenny Svartsjö, tfn 050 561 7803

 

Foto: Jenny Nyman

IMG 0086 2
IMG 0093 2

IMG 0071 3

IMG 0108 4

 

Gå till "Pressmeddelanden"