9.1.2019

Wapice donerar till Yrkeshögskolan Novia

Wapice PasI Orjan WEBB

Systemföretaget Wapice donerade 10 000 euro till teknikområdet vid Yrkeshögskolan Novia

”Många av våra medarbetare har fått sin utbildning vid Novia, och vi ser att de besitter precis sådana kunskaper som krävs i dag. Yrkeshögskolan Novia har tillgång till utmärkta laboratorier och utbildningsutrymmen, och dessutom arbetar man aktivt med att få in företagssamarbeten i undervisningen. Det uppskattar vi, och en sådan teknikutbildning vill vi gärna stödja, säger Pasi Tuominen, VD på Wapice.

Yrkeshögskolan Novias teknikutbildningar finns vid teknologilaboratoriet Technobothnia.

”Det är alltid roligt att se att våra alumner uppskattas i näringslivet. Våra studerande är eftertraktade och vi arbetar för att kunna tillfredsställa den stora efterfrågan på arbetsmarknaden. Vi uppskattar mycket stödet från Wapice som är en stark aktör och en god samarbetspart”, säger Örjan Andersson, VD och rektor på Yrkeshögskolan Novia.

Novia och Wapice samarbetar främst inom automations- och ICT-området. Vid Novia kan studerande specialisera sig inom ICT vid utbildningen för el- och automationsteknik. Idag handlar det mycket om att utveckla programvara som är säker och lätt att använda, bland annat inom Internet of Things (IoT) och system som samlar in data.

”Systemlösningar som med hjälp av intelligenta algoritmer skapar information som autonoma system eller människor sedan använder i sina beslutsprocesser blir allt viktigare. Även visualisering av information på mobila enheter är en trend. Samtidigt skall systemen vara säkra och all privat data skall vara skyddad från insyn”, berättar utbildningsansvarig Kaj Wikman.

Novia erbjuder fördjupning inom området genom en engelskspråkig utbildning Automation Technology på masternivå, som förutsätter avlagd ingenjörs- eller annan lämplig examen. Ansökan pågår 9-23 januari.

Donationen gjordes inom ramen för medelsinsamlingskampanjen Stöd framtidens kunskap. Du kan läsa mera om Yrkeshögskolan Novias medelanskaffning på webbadressen www.novia.fi/donera

Foto: Jenny Nyman
På bilden Örjan Andersson och Pasi Tuominen i Technobothnia.

Mera information:
Yrkeshögskolan Novia, rektor/VD Örjan Andersson, tfn 050 527 2286
Wapice, VD Pasi Tuominen, tfn 010 277 5100

Avsändare:
Yrkeshögskolan Novia, kommunikationschef Jenny Svartsjö, tfn 050 561 7803

Gå till "Pressmeddelanden"