24.6.2019

Vasa Campus Festival samlar regionens högskolor på Vasa torg

kampusfestarit49 2

Vasas alla högskolor, studerandeföreningar och -kårer arrangerar tillsammans evenemanget Vasa Campus Festival 4.9 på Vasa torg. Evenemanget ordnades för första gången ifjol och utökas nu till en gemensam musikfest för alla högskolestuderande i Vasa.

Högskolorna i regionen samarbetar mycket och ett gemensamt evenemang är ett konkret exempel på detta. I år uppträder artister på flera språk: finska, svenska och engelska.

”Det har varit roligt att tillsammans ordna ett evenemang som i september samlar Vasas alla högskolestuderande. Evenemanget har planerats ur ett gemensamt perspektiv och beaktar alla våra högskolestuderande, berättar Jenna Kivijärvi från VAMOK”, studerandekåren vid VAMK.

”Med ett större team kan vi ordna ännu bättre och intressantare evenemang för våra studerande. Vi vill verka som en grupp för Vasa är ju en av Finland största studiestäder”, säger Mira Hannula från VAMOK.

I år har VAMK och VAMOK huvudansvar för evenemanget. Evenemanget arrangeras av Vasa högskolekonsortium som består av alla högskolor i området Yrkeshögskolan Novia, Vasa yrkeshögskola, Vasa universitet, Svenska handelshögskolan, Åbo Akademi och Helsingfors universitets juridiska utbildning i Vasa.

Festivalen ordnas på Vasa torg 4.9 kl. 16-22. Närmare program meddelas närmare. Evenemanget är gratis och öppet för alla över 18 år.

Tilläggsuppgifter fås av
Mira Hannula, VAMOK, 020 766 3562, mira.hannula@vamok.fi
Anna Sjöholm, VAMK, 040 197 6214, anna.sjoholm@vamk.fi

Gå till "Pressmeddelanden"