2.5.2011

Noviastuderande bland topp tio i internationell fototävling

Linda Varoma placerade sig bland de tio bästa bland 200 deltagare i den internationella tävlingen Student Focus som ordnades av World Photography Organization.

När vinnaren Louis Boulet från Frankrike tillkännagavs i London 28.4.2011 som tävlingens vinnare deltog studerande Linda Varoma och lektor Emma Westerlund från Novia i prisceremonin. I tävlingen deltog 200 studerande från 200 fotohögskolor i hela världen. Tävlingen anses vara den mest högklassiga fototävlingen för fotostuderande som finns i världen.

Linda Varoma studerar fotografering på utbildningsprogrammet mediakultur i Nykarleby. Varoma deltog i tävlingen tillsammans med studerande från fotoutbildningar på högskolenivå runt om i världen. Varje skola kunde nominera bara en slutgiltig tävlande.

"Linda Varoma är ett av flera goda exempel på studerande som nått strålande resultat i sina studier inom fotografi på Novia. Personalen är stolta över utmärkelsen och resultatet bekräftar igen att studerande har möjligheter att konkurrera på den internationella marknaden" berättar lektor Emma Westerlund.

Mera information om tävlingen Sony Word Photo Organisation finns på webbadressen http://www.worldphoto.org/

Ytterligare information fås av:
Yrkeshögskolan Novia, lektor Emma Westerlund, tfn (06) 781 5921, mobil 050 323 8997
Studerande Linda Varoma, tfn 040 766 8470

 

Gå till "Pressmeddelanden"