24.2.2011

Novias fotografistuderande Linda Varoma finalist i internationell fototävling

Linda Varoma är en av tio finalister i den internationella tävlingen Student Focus som ordnas av World Photography Organisation.

Linda Varoma studerar på utbildningsprogrammet mediakultur vid Yrkeshögskolan Novia i Nykarleby. Varoma deltog i tävlingen tillsammans med studerande från över 200 fotoutbildningar på högskolenivå runt om i världen. Tävlingen kommer nu att fortsätta genom att alla tio finalister gör ytterligare en serie bilder, serier som sedan tävlar i finalen.

"Vinnaren tillkännages i London i slutet av april 2011. Då kommer Linda Varoma och en representant från Yrkeshögskolan Novias mediakulturutbildning att delta i en fotofestival i London som ordnas av World Photography Organisation", berättar lektor Emma Westerlund."Linda Varoma är ett av flera goda exempel på studerande som nått strålande resultat i sina studier inom fotografi på Novia. Personalen är mycket stolta över utmärkelsen och resultatet visar att studerande har möjligheter att konkurrera på den internationella arbetsmarkanden" berättar Westerlund.

Alla finalister får en proffskamera som pris och de deltar också automatiskt i World Photography Organisation´s publikation 2011 samt i deras världsutställning som först visas i London, sedan i Shanghai, San Francisco och Sao Paulo. Vinnaren i tävlingen kommer att få kamerautrustning värd 45 000 euro som tillfaller både vinnaren personligen och till den högskola den studerande representerar.

Mera information om Word Photo Organisation finns på webbadressen http://www.worldphoto.org/

Ansökningstiden till utbildningsprogrammet mediakultur fotografering pågår under tiden 7.3-12.4.2011 se http://ansokan.novia.fi/

Ytterligare information fås av:
Yrkeshögskolan Novia, lektor Emma Westerlund, tfn (06) 781 5921, 050 323 8997
Studerande Linda Varoma, tfn 040 766 8470

Gå till "Pressmeddelanden"