21.8.2019

Högskolorna bjuder in till fest: Vaasa Campus Festival fyller torget i Vasa 4 september

VaasaCampusFestival2019

Årets läsår inleds med större kraft än någonsin tidigare då Yrkeshögskolan Novia, Vasa Yrkeshögskola VAMK, Vasa Universitet, Svenska handelshögskolan Hanken, Åbo Akademi och den juridiska utbildningen vid Helsingfors universitet ordnar Vasa Campus Festival på torget, onsdag 4.9.

Evenemanget ordnades för fösta gången i fjol på Brändö och expanderar nu till ett musikevenemang där alla stadens högskolor är med. Förutom högskolornas studerande och personal är alla Vasabor välkomna med på evenemanget.

Kvällen bjuder på en färgstark skara artister som uppträder på såväl finska, svenska som engelska. Bland andra får vi se dance-gruppen Italobrothers, festgruppen Bastupojkarna, hiphop-bandet Mouhous och indie/pop/rock-bandet Wehreä. Före och efter framträdandena underhåller DJ Okki.

Evenemanget ordnas på Vasa torg 4.9 klockan 16-22, är kostnadsfritt och öppet för alla. Till utskänkningsområdet är åldersgränsen 18 år.

Vasa Campus Festival har huvudsakligen planerats av studerandekårerna i Vasa med VAMOK i spetsen. Från Novias sida har studerande Jonny Skogberg representerat Novia och Novium. Skogberg hoppas på att verkligen alla utnyttjar detta tillfälle och deltar i festivalen.

”Från en studerandes synvinkel är det jätte fint att det ordnas gemensamma evenemang i studiestaden Vasa. Det är mycket trevligt att lära känna studerande också från de andra högskolorna via ett gemensamt evenemang” konstaterar Novianen Jonny Skogberg som studerar vid utbildningen ingenjör (YH), maskin- och produktionsteknik vid Novias campus Vasa. Skogberg fungerar också som kultur- och evenemangsansvarig i Studerandekåren Novium.

Studerande Jonny Skogberg 2019

 

Studerande Jonny Skogberg

Arrangörer för evenemanget är VAMK, VAMOK, Vaasan Yliopisto, VYY, Novia, Novium, Hanken, SSHV, Åbo Akademi, ÅAS, Helsingin Yliopisto, Justus och Vasa stad.

Program och festivaltips finns på adressen https://vaasacampusfestival.fi/fi/.

Ett unikt samarbete
Vaasa Campus Festival är en gemensam satsning av alla högskolor i en av landet största studiestäder. Högskolorna samarbetar också i flera andra former, till exempel genom vetenskapsbiblioteket Tritonia, teknologilaboratoriet Technobotnia, restaurangverksamheten på campusområdet på Brändö och otaliga fritidsaktiviteter, möjligheter inom studier, säkerhet och rekrytering.

Vasa är välkänt för sina högskoleutbildningar och har omkring 12 000 studerande, vilket betyder att var femte person i staden studerande. På Brändö-campus rör sig omkring 10 000 studerande och högskolorna i staden sysselsätter omkring 1000 personer.

Webbplats: https://vaasacampusfestival.fi/fi/
Facebook: https://www.facebook.com/events/369032190378928/

Italobrothers

Gå till "Pressmeddelanden"