26.9.2018

Yrkeshögskolan Novia samarbetar med friidrottarna och studerande Kvist och Karlsson

IMG 7100

Novia och friidrottarna Mathilda Kvist och Lycke Karlsson har kommit överens om marknadsföringssamarbete för åren 2018-2019. Novia är nöjd med att ha studerande vid högskolan som kan delta på bl a mässor och marknadsföra högskolan. Mathilda Kvist studerar första året till hälsovårdare i Vasa och Lycke Karlsson studerar första året på tradenomutbildningen i Vasa. Båda hör till Vasaregionens idrottsakademi.

”I våras tog jag studenten från Vörå Idrottsgymnasium. Jag löper främst långsprint med och utan häckar, men även 100 m. Till mina meriter hör bland annat 8 individuella och 2 FM-medaljer i juniorstafett i juniorklasserna 14-19 år. Jag har även representerat Finland i junior Finnkampen 2016 och i år blev jag utvald att tävla på Bauhaus Junioren galan i Tyskland. Denna säsong har jag även varit på NMJ-läger (juniorlandslagsläger) i Pajulahti med häckgruppen”, berättar Mathilda Kvist.

”Jag är medel- och långdistanslöpare i Vasa Idrottssällskap. Studenten skrev jag i våren 2018 vid Vörå Idrottsgymnasium. Till mina meriter hör 12 individuella FM-medaljer i juniorklasser 14-19 år på sträckor 1500 m - 3000 m. Jag har 3 gånger representerat Finland i juniorlandskamper. Senast sommaren 2018 i Nordisk-BaltiskU23 landskamp i Gävle där jag sprang 1500 m. Eftersom jag är döv/teckenspråkig har jag också varit uttagen till dövas värdetävlingar. Jag har 3 EM guld i juniorklasser. 2017 deltog jag i döv OS där jag blev 5:te i damer 1500 m. I början av oktober i år kommer jag att delta i dövas Terräng EM i Polen. Där löper jag 4 km och 8 km i damklassen. Jag ser dram emot studierna men jag vill också satsa på löpningen. Min målsättning är att bli så bra jag kan. Jag får ofta mycket uppmärksamhet som idrottare eftersom jag skiljer mig från mängden eftersom jag är teckenspråkig. Min idrott är något jag brinner för och min målsättning är att kunna kombinera studierna vid Novia med idrotten på bästa möjliga sätt. Fortsätta att idrotta på hög nivå samtidigt som jag kommer att studera målmedvetet och flitigt”, berättar Lycke Karlsson.

Sponsoreringen av Kvist och Karlsson är en investering i att bygga varumärket Novia. Vi betonar i vår sponsorverksamhet en tydlig koppling mellan Novias målgrupper och våra utbildningar. Idrottarna är unga, entusiastiska och hängivna, de tar tag i möjligheter och vill vara bäst inom sitt område, dessa argument passar bra in i marknadsföringen av Novia. Högskolan kommer bl a att dra nytta av samarbetet på mässor, studiebesök och via uppdateringar i sociala medier. Novia ser det som fint att unga personer som studerar hos oss kan medverka i vår studeranderekryteringen. De är också båda fina förebilder för unga människor.

Tilläggsuppgifter
Tradenomstuderande Lycke Karlsson, lycke.karlsson@edu.novia.fi
Hälsovårdsstuderande Mathilda Qvist, mathilda.kvist@edu.novia.fi

 

Gå till "Nyheter"