26.9.2018

Yrkeshögskolan Novia bakom unik portal för fotografer

pexels photo 828380

I dag finns något som tidigare saknats i våra nordiska länder: en digital portal med redskap och information för professionella fotografer och bildbehandlare.

Två av hjärnorna bakom portalen finns på Yrkeshögskolan Novia i Jakobstad. Projektet har kallats ”Den digitala bron”.

Efter ett treårigt samarbete mellan Yrkeshögskolan Novia, Fotoskolan STHLM, Media College Denmark och några av de mest framstående experterna inom bildbehandling i Norden finns nu ett nordiskt kompetenscentrum med speciellt fokus på bildbehandling och entreprenörskap för den kreativa industrin. Här finns till exempel samlad kunskap om hur man hanterar uttryck i bilder, hur man tar sig an projekt och gör upp en affärsmodell med allt vad det innebär, från upphovsrätt och ledarskap till kommunikation på bildproducentmarknaden.
Portalen riktar sig både till utbildningar inom visuell kommunikation och fotografi samt till professionella inom branschen.

En av eldsjälarna bakom ”Den digitala bron” var Stefan Ohlsson som avled den 17 september 2018. Ohlsson var en internationellt erkänd expert inom avancerad bildbehandling och fotografisk utbildning. Portalen blir alltså hans testamente till den digitala bildbehandlarvärlden.
Projektet ”Den digitala bron” finansierades av Erasmus+.

Vill du veta mera?
Kontakta Emma Westerlund, projektledare, Yrkerhögskolan Novia, tel: 044 780 5876

Gå till "Nyheter"