24.1.2020

Skärgårdens framtid kräver aktiva aktörer – SPIRA-nätverkets Framtidsforum ordnas i Pargas

skärgårdsmiljö, vatten, ruska i träden och en liten röd stuga

”Skärgårdens framtid kräver att aktörer är aktiva och har förändringskapacitet” – SPIRA-nätverkets Framtidsforum ordnas i Pargas torsdag 30.1.

Under SPIRAs Framtidsforum 2020 leder svenska ekosystemexperter på Coinnovate diskussionen kring hållbar utveckling, medan Niko Herlin från Great Minds Oy fokuserar på framtida affärsutsikter.

Forumets tema är skärgårdens framtid, ur ett företags- och näringslivsperspektiv. Temat har lyfts upp av företag och syftet med forumet är att bekanta sig med exempel på vad som konkret kan göras för skärgårdens framtid, av olika aktörer som företag och andra näringslivsorganisationer.

- Vi vill att detta framtidsforum ska ha en tydlig koppling till företagens vardag. Grundidén bakom SPIRA är att samla forskning, kunskap och idéer som en kunskapsplattform för företagen, som vi anpassar till företagens verkliga, vardagliga utmaningar, säger Hanna Guseff, SPIRAs facilitator och lektor vid Yrkeshögskolan Novia.

Niko Herlin, futurist och inledande talare vid forumet, fokuserar på affärsutveckling ur ett framtidsperspektiv.

- För företag är förändringskompetens den viktigaste egenskapen för framgång. Det innebär att kunna anpassa sig till nya saker med smidighet, men det innebär också modet att förändra saker i linje med den framtid man vill skapa, säger Niko Herlin, futurist på Great Minds Oy.

Under forumet diskuteras även framtidsscenarier med Kati Rissanen från Åbo Universitet och cirkulär ekonomi med Harry Lindell från Yrkeshögskolan Novia. Forumet öppnas av Patrik Nygrén, stadsdirektör i Pargas stad.

Framtidsforumet börjar på Tammiluoto vingård i Lielax klockan 12 med en frivillig lunch. Forumet börjar kl 13 och slutar kl 16. Det finns en bussförbindelse till Kimitoön och Pargas centrum. Gratis evenemang och transport, lunch betalas på plats.

För mera information:
Hanna Guseff, hanna.guseff@novia.fi, 040-5562051, SPIRA, Yrkeshögskolan Novia
Niko Herlin, niko.herlin@greatminds.fi, 040-5558008, Great Minds Oy

Samarbete SPIRA är ett tvåspråkigt affärsnätverk vars huvudmål är att fungera som en plattform för företag i skärgården. Nätverket leds av Pargas stad, Kimitoöns kommun, Yrkeshögskolan Novia, Åbo Akademi, Väståbolands Företagare, Kimitoöns Företagare och Turku Business Region.

Bild: pixabay. 

 

Gå till "Nyheter"