7.6.2011

Noviastuderande deltog i Blaue nacht, kulturnatten i Nürnberg

Sylvia Javén som studerar bildkonst på Yrkeshögskolan Novia i Nykareby för fjärde året har deltagit i die Blaue Nacht (lördag 28 maj) med en videoinstallation. Blaue nacht är kulturnatten i Nürnberg och besöks av cirka 10 000 besökare. Staden Nürnberg väljer ut på basis av ansökningar femton konstnärer som får en 3000 euros budget för att bygga upp ett konstverk under kulturnatten.

 

I Sylvias videoverk presenteras en film från det vintriga Nykarleby filmat på kyrkbron. Filmen projiceras på en 6 meter bred duk på en bro i Nürnberg och är uppskuren så att projectiononbridgebesökare kan promenera in och ut genom den finska vinterbron. Temat för årets kulturnatt är främmande världar och mitt verk handlar om kontraster mellan sommar och vinter, hemma och borta men också om vardagens likheter, bron, floden, torget, människorna som går av och an. Besökarnas fantasi bygger en bro mellan Nürnbergs sommarnatt och den finska vinterdagen. Både tidningar och TV i Nürnberg har gjort intervjuer om detta.
Sylvia deltar också i Nürnberg i en utställning i Kreis galleri med konstnärer från Korea, Japan, Frankrike, Tyskland, Italien och Indien.

Gå till "Nyheter"