25.10.2019

Ingenjörsstuderande Miemois tävlar i banracing i Atlanta

philip miemois

Philip Miemois tävlar i klassen för Legends och hans formkurva pekar bara uppåt. Efter tre säsonger nådde han toppen i Finland.

”Jag funderar inte på varför det går bra när jag vinner. Om det däremot går dåligt, då gäller det att analysera och fundera vad det beror på”, förklarar Miemois.

Sedan tio års ålder har Philip varit intresserad och kört olika bilar, det har alltid varit hans intresse.

Den 2-3 november ska Philip i tävla i Atlanta USA vid Atlanta Motorpark på Inex Road Course World finals. 
Förarna i Atlanta är indelade i tre klasser; Pro, Semi-Pro and Masters. Philip tävlar i Pro-klassen. Yrkeshögskolan Novia är med och sponsorerar Philip i Atlanta. Mera info om tävlingen hittar du här

Med hjälp av en körsimulator hemma i studentlyan i Vasa har Philip vintertid letat fram olika körlinjer på FM-banorna. "Med den kan jag träna oberoende väder och behöver varken tanka eller betala för bantid", säger Philip.

Philips nyckelegenskap som förare är hans bedömningsförmåga. Han är också bra på att avgöra när han borde köra om och när han ska låta bli och vänta på ett bättre läge.

Philip bor i Vasa men är ursprungligen hemma från Karperö i Korsholm. Han är 21 år och studerar andra året på el- och automationsteknik vid Yrkeshögskolan Novia i Vasa.

Philips maskin i Atlanta

  •  En ombyggd sexväxlad Yamaha motorcykelmotor
  •  0-100 på omkring fyra sekunder
  • Vikten 590 kilogram med Philip i sätet
  • Effekten 135 hästkrafter
  • Topphastighet på 200 kilometer i timmen


Hela Yrkeshögskolan Novia håller tummarna för Philip i Atlanta!

Gå till "Nyheter"