27.1.2021

Digitala UniYH 2021 – en eftermiddag fylld av info om studieval, studieglädje och inspiration

uni yh bild

Digitala UniYH 2021evenemanget är en gemensam satsning för Yrkeshögskolan Novia och Åbo Akademi som på grund av coronasituationen ordnar ett gemensamt digitalt evenemang för att rekrytera studerande.

Under denna eftermiddag kan studerande bekanta sig med alla de utbildningsalternativ som Novia och ÅA erbjuder 2021. Totalt har närmare 1 600 personer anmält sig till dagen. Besökarna kommer från finlandssvenska gymnasier och skolor på andra stadiet. Besökarna har anmält sig på förhand till de utbildningar som de är intresserade av. Programmet finns här https://uniyh.fi/ och sessionerna kommer att hållas via Zoom.

”Vi försöker få eventet att vara personligt och avslappnat då vi kommer i direkt kontakt med våra potentiella studerande. Vi kommer att bjuda på en eftermiddag som kan vara betydelsefull för just deras framtid när de skall välja sitt kommande yrke och karriär. Tidigare år har Yrkeshögskolan Novia tillsammans med Åbo Akademi anordnat tre fysiska event vid campusen i Vasa och Åbo. Då har gymnasier och andra stadiets skolor besökt våra campus. På grund av situationen med corona fick vi redan under våren 2020 tänka om och började planera för ett stort digitalt evenemang istället,” berättar kommunikationschef Jenny Svartsjö.

”Det har varit spännande att planera ett så här stort digitalt evenemang, allt från att tänka ut lämpligt innehåll till att ge personalen möjlighet att testa tekniken. Under december filmades 14 studerandeintervjuer med studerande vid Novias olika campus. Intervjuerna kan ses även efter evenemanget i Novias egen Youtube-kanal,” berättar marknadsföringskoordinator Hanna Mäkinen.

För besökarna omfattar UniYH info om utbildningarna, paneldiskussioner med teman så som studieliv och livet efter studierna som alumn och internationellt utbyte. Det presenteras filmporträtt från olika utbildningar med Novias studerande samt lite andra spännande interaktiva element som händer under dagen. Här kommer videointervjuerna att publiceras https://www.youtube.com/user/NoviaUAS


Digitala UniYH dagens program fredag 29.1.2021 kl. 12-15
kl. 12-12.15 Inledning, live från studion i Logomo 
kl. 12.15-14.05 Utbildningssessioner, live från Novias campus
kl. 14.15-15.15 ”Hur är det att studera vid en högskola?” live från studion i Logomo samt från de campus och platser där våra panelister finns

#mittnovia #uniyh2021


För ytterligare information, vänligen kontakta
Yrkeshögskolan Novia, kommunikationschef Jenny Svartsjö, tfn 050 561 7803
Yrkeshögskolan Novia, marknadsföringskoordinator Hanna Mäkinen, tfn 044 780 5144

Avsändare
Yrkeshögskolan Novia, kommunikationschef Jenny Svartsjö, tfn 050 561 7803 

 

 

Gå till "Pressmeddelanden"