25.2.2022

Studerande vid Novia deltar i Female Songwriters day 8.3

Kvinnlig låtskrivare, producent, kvinna i studio vid skärm

Musikmakarna i Sverige arrangerar Female Songwriters Day på den internationella kvinnodagen åttonde mars. Studerande vid Novia deltar i evenemanget med sina egenskrivna musikstycken.  

Female Songwriters day samlar nyproducerad och nyskriven musik av kvinnliga och ickebinära musiker och under evenemanget lyssnar deltagarna och inbjudna branschmänniskor på alla bidrag.   

Novias studerande har förberett sig inför evenemanget via kursen ”Female Songwriters 4 ECT” på Öppna YH. Kursdeltagarna under kursens gång har fördjupat sig i processen att skriva och producera musik samt deltagit i olika webbinarium. Musiken har genom YH-kursen komponerats i internationella låtskrivargrupper av kvinnor och ickebinära. 

“Novia samarbetar med Musikmakarna inom många områden. Kursen Female Songwriters är ett gemensamt initiativ där vi vill lyfta fram kvinnliga och ickebinära musikproducenter. Enligt en undersökning gjord av USC Annenberg så var endast två procent av ‘Billboard 2020 Hot 100 Songs' producerade av kvinnliga musikproducenter.”, säger Mats Granfors lektor i musik vid Yrkeshögskolan Novia  

Kursen görs i samarbete med Musikmakarna som är en etablerade aktör och har en framgångsrik musikutbildning i Sverige. Female Songwriters day är ett initiativ av Musikmakarna för att öka kvinnliga och icke-binära låtskrivare och producenter i branschen. Nätverket Female Songwriters består i dag av 600 låtskrivare från mer än 50 länder.  

Gå till "Nyheter"