20.4.2017

Michelle Ena tog emot Queen Silvia Nursing Award på Kungliga Slottet i Stockholm

Yanan Li 170419 0055

Den 19 april tilldelades stipendiet Queen Silvia Nursing Award Novias studerande Michelle Ena. Michelle, 20 år, från Kronoby i Norra Österbotten studerar till sjuksköterska vid yrkeshögskolan Novia och får den 19 april ta emot en utmärkelse från Hennes Majestät Drottning Silvia under en ceremoni på Kungliga Slottet tillsammans med stipendiaterna från Sverige och Polen.

Juryn utsåg Michelle till årets Finska stipendiat med följande motivering:

”Michelles idé om hur vitala funktioner kan mätas enkelt skulle främja äldres upplevelse av trygghet, samt ge vårdgivaren underlag till en bättre behandling. Idén är genomtänkt, även utseendet på produkten hade beaktats. Michelle har tagit hänsyn till många aspekter och problem som kunde lösas med hennes idé. Michelle är en god ambassadör för stipendiet och en utmärkt förebild för andra sjukskötarstuderande eftersom hon är intresserad av äldreomsorg och motiverad att utveckla sin professionella kompetens.”

Queen Silvia Nursing Award delades ut för första gången 2013 och syftar till att möta en av framtidens största vårdutmaningar genom att tillhandahålla nya idéer och kompetenser inom vård och omsorg av äldre. Målet är att öka statusen för både utbildningen till sjuksköterska liksom yrket i sig.

Yanan Li 170419 2

Bild: Yanan Li

Yanan Li 170419 0034

Bild: Yanan Li

 

Gå till "Nyheter"