13.12.2017

Lähde mukaan sosiaalisen median kampanjaan edistämään amkkien tunnettuutta 14.12. alkaa

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry haluaa yhteistyössä Suomen Opiskelijakuntien Liitto - Samok ry:n kanssa lisätä ammattikorkeakoulutuksen tunnettuutta ja vahvistaa ammattikorkeakouluosaamisen arvostusta. AMK-koulutus on modernina ja tulevaisuuteen katsovana korkeakoulutuksen muotona ollut valtavirtaa Suomessa jo 25 vuoden ajan, mutta sen tunnettuudessa on edelleen puutteita. Tämä siitä huolimatta, että̈ merkittävä osa suomalaisista on hakeutunut suorittamaan korkeakouluopintojaan nimenomaisesti ammattikorkeakouluun.

Arene ja Samok käynnistävät 14.12. sosiaalisen median kampanjan, jolla halutaan vahvistaa AMK-koulutuksen tunnettuutta. Ammattikorkeakoulututkinnon suorittaa vuosittain yli 25 000 henkilöä ja koulutuksessa opiskelee 140 000 ihmistä. Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneita on vuosittain jo yli 2 500. Ammattikorkeakoulut toimivat vuorovaikutuksessa työelämän kanssa ja niillä on luonteva suhde yrittäjyyteen. Ammattikorkeakoulututkinto ja ylempi ammattikorkeakoulututkinto antavat erinomaiset edellytykset vastuullisissa ja haastavissa tehtävissä toimimiseen ja AMK-osaaminen vastaakin muuttuvan maailman ja työelämän tarpeisiin.

Lähde mukaan kampanjaan! Jaa kokemuksiasi sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #YlpeästiAMK ja olet lisäämässä ammattikorkeakoulutuksen tunnettuutta sekä antamassa äänesi monipuolisten opintopolkujen puolesta. Voit esimerkiksi kertoa parhaita muistojasi ja saamiasi konkreettisia oppeja opiskeluajoiltasi tai esitellä työtyöpaikkoja, joihin olet ammattikorkeakoulutuksen ansiosta päässyt. Sinun lisäksesi kampanjaan osallistuvat mm. Helsingin apulaispormestari, yhteisöpedagogi Nasima Razmyar ja kansanedustaja, medianomi Olli-Poika Parviainen.

Toivomme, että juuri sinä jaat kokemuksiasi ylpeästi eteenpäin ja olet näin mukana vahvistamassa ammattikorkeakouluosaamisen tunnettuutta ja arvostusta Suomessa!

Miten?

Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa, joka haluaa tuoda esille omia positiivisia kokemuksiaan ammattikorkeakoulutuksesta ja sen tuottamasta osaamisesta. Voit kirjoittaa paperille aihetunnisteen #YlpeästiAMK, ottaa kuvan itsestäsi paperin kanssa ja lisätä kuvan tarinan kanssa eri sosiaalisen median kanaviin, kuten Facebookiin, Twitteriin tai Instagramiin. Tärkeintä on jakaa positiivista viestiä AMK-koulutuksen vahvuuksista.

Lisätietoja:

Arene ry
Riitta Rissanen
Toiminnanjohtaja
0400 293 545
riitta.rissanen@arene.fi

SAMOK ry
Anniina Sippola
Koulutuspoliittinen asiantuntija
040 063 8829
anniina.sippola@samok.fi

Gå till "Nyheter"