13.9.2022

Drum & Bass Day 2022

Drummer

Onsdag 21.9 gästas institutionen för konst och kultur i Jakobstad av den finska basvirtuosen Kaisa Mäensivu. Med sig har hon den amerikanska trummisen Joe Peri och de ska jobba tillsammans med musikstuderande under hela denna dag. Tonvikten ligger på jazz- och improvisationsmusik. Mäensivu har gjort sig ett namn bland internationella kretsar och har hela världen som sitt arbetsfält. Hon fungerar också som ledare för bandet Kaisa´s Machine.

Trumslagaren Joe Peri uppträder regelbundet vid flera av de mest attraktiva jazzklubbarna i New York. Peri har samarbetat med artister som Jerry Weldon, Tony Bennet och Lady Gaga. Han är också en välrenommerad trumlärare.

Drum & Bass Dagens sista föreläsare är den amerikanska trumslagaren David Garibaldi. Garibaldi är funk- och soulgruppen Tower of Powers trummis sedan mitten av -70 talet. Han är fortfarande verksam på Tower of Powers turnéer världen runt och jobbar som pedagog där emellan. Garibaldis föreläsning görs via streaming i realtid mellan San Francisco och Jakobstad.

Kvällen avslutas med en konsert vid Musikcafé After Eight tillsammans med Kaisa Mäensivu, Joe Peri och pianisten Mikael Svarvar. Denna konsert produceras av Jeppi Jazz.

Tidpunkter

Mäensivu och Peri Workshop kl. 10-16 i Kammarmusiksalen

David Garibaldi kl. 18 via Zoom/Kammarmusiksalen

Mäensivu, Peri och Svarvar jazzkonsert kl. 19, Musikcafé After Eight

Hemsidor

https://www.joeperidrums.com/new-page-2

https://www.kaisamaensivu.com

https://towerofpower.com/david-garibaldi

 

Kontaktpersonen och producent

 

Gå till "Nyheter"