15.6.2017

BAR - Business and Research

bar logo webb 200x172

Vasa högskolor samarbetar för att tillsammans skapa en mötesplats där de vid en bestämd tidpunkt årligen samlas för att visa sitt utbud till företag och organisationer, effektivare resurserna samt för att nätverka och ta vara på synergier.

Ur företagens synvinkel är det effektivt att under en årligen återkommande dag bekanta sig med alla högskolors samlade utbud av företagsutvecklingstjänster. Samtidigt får de också personligen träffa personalen bakom företagsutvecklingstjänsterna och kunna diskutera under avslappnade former.

Hanken Fortbildning tog initiativ till ett samarbetsprojekt för att främja och utveckla kontakten mellan högskolorna och näringslivet. Tillsammans med Vasas övriga högskolor; Vaasan Yliopisto, Yrkeshögskolan Novia, Vaasan Ammmattikorkeakoulu, Åbo Akademi, föddes idén om BAR - Business and Research.

Vad är BAR?
BAR är, enkelt förklarat, en mötesplats där utbildningarnas utbud och näringslivets efterfrågan kan mötas vid en specifik, årligen återkommande, tidpunkt.

Högskolorna får möjlighet att presentera de utbildningar, fortbildningar, kurser och utvecklingstjänster de har att erbjuda och företagen för bekanta sig med utbudet och samtidigt personligen träffa personalen bakom företagsutvecklingstjänsterna och diskutera behovet.

Varför just benämningen BAR?
Förklaringen är att vi vill signalera en avslappnad atmosfär som uppmuntrar till nätverkande och lösningsfokuserat tänkande och att träffas vid baren och diskutera R&D under lediga former är ju ett fenomen där otaliga framgångsrika företagsidéer har kläckts.

När?
Den 15.9.2017 är det premiär för det allra första BAR-eventet och deltagarna får ta del av ämnet Business and Research i många olika former under hela dagen och kvällen på Bock´s Corner Brewery i Vasa.

Vad händer då på BAR?
Under hela dagen och kvällen kan man ta del av vad högskolorna inom Vasaregionen har för utbud av tjänster inom företagsutveckling, FoU och fortbildning som riktar sig till företag och organisationer.

Det blir bland annat intressanta inputs i ”speakers corner” från både högskolornas forskare och näringslivet, teman som är lite utanför boxen och exempel på alternativa sätt att jobba med utvecklingsfrågor i bolag. Storytelling i grillkåtan, utställning i logen och naturligtvis finns det möjlighet att bli guidad runt på bryggeriet, boka en öltasting och njuta av god mat.

Vi kan också erbjuda företag möjlighet att hålla egna skolningar och möten under dagen på Bock´s. Program och input från projektets aktörer kan också ingå, enligt överenskommelse.

Tilläggsinformation:
Mera information om högskolorna och aktörerna samt om programmet finns på Facebook och LinkedIn: ”BAR - Business and Research”.

Projektchef Nina Ingves för mera information. +358 40 6745 292, nina.ingves@hanken.fi

Kontaktperson vid Yrkeshögskolan Novia:
Åsa Nyberg-Sundqvist, +358 44 780 5300, asa.nyberg-sundqvist@novia.fi

BAR arrangeras som en del av ett ERM samarbetsprojekt som finansieras av Österbottens Förbund

bar logo webb 200x172

Gå till "Nyheter"