Campus Allegro Jakobstad

Jakobstad som studieort

Jakobstad är en tvåspråkig stad i Österbotten, där det bor drygt 20 000 människor. I staden finns det gott om utbildningsalternativ, här verkar flera olika utbildningar på andra och tredje stadiet. Yrkeshögskolan Novia erbjuder utbildning inom bildkonst, inredningsdesign, grafisk design, fotografering, scenkonspedagog och musik i staden. 

Campus Allegro Jakobstad

Campus Allegro som ligger i hjärtat av Jakobstad, precis intill torget, är ett mångsidigt utbildnings-, affärs- och kulturcenter. Kvarteret från 1700-talet omges av historiska byggnader, men också av nybyggen, allt samlat under ett gigantiskt glastak.

Schaumansalen, Black Box och White Box utgör utmärkta miljöer för möten mellan professionella och studerande. Schaumansalen är en av landets bästa akustiska miljöer med förstklassig ljudteknik, audiovisuell teknik, inspelningsstudio och instrument. Den intima Black Box, scenrummet för teater, dans och musik, ger möjlighet till nära möten mellan publik och skådespelare, dansare, musiker och performanceartister. Utställningsutrymmet White Box, tillsammans med våra verkstäder, ateljéer och gästlägenheter, är en fungerande miljö för utställningar, undervisning och "Artist in Residence"-verksamhet. Den lilla staden blir genom dessa miljöer en torgplats för stor konst där tillresande mästare, våra studerande och nejdens befolkning möts kring ett gemensamt fokus grundat i en gemensam passion.

De utbildningsenheter som skapar ett dynamiskt campus omfattar Yrkeshögskolan Novia, Yrkeshögskolan Centria, Yrkesakademin i Österbotten, Jakobstads musikinstitut och barnkonstskolan Balatako. Vid Campus Allegro rör sig över 270 av Novias studerande men totalt 700 studerande.

Kontaktuppgifter

Köpmansgatan 10, 68600 Jakobstad, tfn (06) 328 5821, studerandeservice@novia.fi