Seminarium

Sidan uppdateras!

FUI Fika - RDI Talk är ett återkommande webbinarium varje månad, där Yrkeshögskolan Novia bjuder in samarbetspartners och andra gäster för att diskutera aktuella teman i anknytning till forskning, utveckling och innovation. Temat för vårens webbinarier är nordisk samverkan.

FUI Fika ingår i programmet för Temaåret för forskningsbaserad kunskap 2021.

Program

Tema 14.4, kl.14.00: Patrik Eklund, "Kan man räkna med data som inte finns?”

Vad har WHOs ICF-klassificering gemensamt med felsökning av hydraulmotorer? Jo, bägge förutsätter tungt algebraiskt maskineri som gör att man kan räkna med missing data. I denna FUI Fika lyfter Patrik Eklund upp tvärvetenskapliga exempel på hur bl.a. skalor och beräkning med symboler kan användas för att lösa problem behäftade med ofullständig data.Patrik Eklund

Patrik Eklund är professor vid Institutionen för datavetenskap vid Umeå universitet. Rötterna finns i Vasa och hemmet i Salo, men en stor del av den akademiska karriären har varit förlagd till just Umeå universitet. Där har han specialiserat sig på tillämpning av logiska algoritmer, speciellt inom hälso- och sjukvård. Patrik är bl.a. en av Europas ledande experter på modellering av samhällsbelastning från höftledsbrott.

Du behöver inte anmäla dig på förhand till FUI Fikat. Anslut via Teamslänken när fikat börjar. 

 

 

 


 

Tema 17.3, kl.14.00: Ulla Sjöström, "Music som business" - Musikmakarna – en framgångssaga mot alla odds

Ulla Sjöström är founder och head of School på Musikmakarna, Songwriters Academy of Sweden. I FUI Fika pratar Ulla om svensk musikindustri, jämställdhet i musikbranschen och om framgångssagan Musikmakarna.

Ulla Sjostrom Fui Fika

Ulla Sjöström har fått hedersomnämnande av svenska regeringen för sina insatser inom musikexport och 2019 fick hon det prestigefyllda MVP-priset i Denniz Pop Awards.

Hennes meritlista innefattar bland annat; medlem i Team Sweden- KKN -under UD, Medlem i OCC's Institute of Arts & Innovation´s Advisory Board i Westlake, Los Angeles tillsammans med representanter för US Grammy, TV och film, Quincy Jones Productions med flera.

En nerklippt version av fikat publiceras inom en vecka!

 


Tema 17.2, kl.14.00: Michael Stenmark, "Spelindustri som lokomotiv för regionutveckling"

Michael Stenmark grundare av Arctic Game Lab, ett av norra Europas snabbast växande spelindustrikluster. Michael har arbetat i 36 år i spelindustrin och skapar alltjämt spel och spelföretag, industrikluster, utbildningsprojekt, arbetar som mentor för företag och skapande människor och verkar i ett flertal think tanks och organisationer som arbetar med konst, hantverk, framtid, teknik och filosofi. Han samlar på dinosaurier, liljor och tecknade serier.

Spelindustri är en ny basindustri och en exportbransch att räkna med, i Finland omsätter industrin 2,1 miljarder euro och 3200 personer jobbar med att utveckla och marknadsföra spel i Finland.

I webbinarieserien FUI Fika den 17.2 samtalar Stenmark med Therese Sunngren-Granlund, forskningsledare vid institutionen för kultur vid Yrkeshögskolan Novia, om spelindustrin, samarbete och tillväxtpotential.

Mera om Stenmark kan du läsa om här; https://crowdsourcingweek.com/speaker/michael-stenmark/

Se den nerklippta versionen av FUI Fika med Stenmark på Novias youtubekanal: