Säännöt

Kilpailusäännöt 2018, Napsauta tästä!
kilpailusaannot

Ilmoittautumiset kilpailuun ovat auki 1.12.2017-18.2.2018.

Kilpailumaksu on 45 € kilpailunäytettä kohden. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 18. helmikuuta 2018.

Ilmoittautuminen on sitova ja maksu peritään kaikista kilpailuun ilmoitetuista ja hyväksytyistä tuotteista, myös siinä tapauksessa, ettei niitä aikanaan jätetäkään arvioitaviksi kilpailuun.

Tuotteita, joita ei ole ilmoitettu, ei oteta vastaan paikan päällä.

Voidaksesi osallistua kilpailuun ilmoittautumisesi on oltava perillä YH Noviassa ilmoittautumisajan puitteissa. Elintarvikkeiden tuonti Suomeen, lue lisää!

Kilpailussa sovelletaan pääasiassa Eldrimnerin kilpailusääntöjä. Uusiin kategorioihin on laadittu omat säännöt. Ruotsissa, Jämtlandin läänissä sijaitseva Eldrimner perustettiin vuonna 1995. Siitä tuli kansallinen resurssikeskus vuonna 2005. Eldrimner välittää tietoa, antaa tukea ja inspiroi artesaaniruuan tuottajia niin Ruotsissa kuin muuallakin Pohjoismaissa. Keskuksen toiminta kohdistuu niin aloitteleviin kuin pitemmälle edistyneisiin ruoka-artesaaneihin.

Artesaaniruuan määritelmä
Pienimuotoinen artesaaniruoka luo ainutlaatuisia, maukkaita ja laadukkaita tuotteita. Se on hellävaraista jalostusta pääosin paikallisista raaka-aineista, pienessä mittakaavassa ja usein maatilalla. Artesaani kulkee pitkän tien: lähtökohtana ovat perinteet ja perinteiset menetelmät. Hän hioo ja kehittää niitä osaamisellaan ja innovatiivisilla taidoillaan. Artesaaniruuassa inhimillinen kädenjälki ja osaaminen ovat läsnä koko tuotantoketjussa.

 

KILPAILUN JOHTO

Lähettäkää kysymyksiäsi kilpailusta sähköpostitse seuraaville henkilöille:

Ann-Louise Erlund

Tiedottaa tapahtumasta ja seminaariohjelmasta

GSM: +358 (0)44 799 8406
Sähköposti: ann-louise.erlund@novia.fi

Harriet Strandvik

Tiedottaa tuomaristosta ja arvioinnista

Mobile: +358 (0)457 345 1039
Sähköposti: harriet.strandvik@gymnasium.ax

Jonas Harald

Tiedottaa ilmoitauttumisesta, kilpailuluokista ja säännöistä

GSM: +358 (0)50 548 3400
Sähköposti: jonas@dynamohouse.fi