FAQ - Vanliga frågor och svar

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om FM-tävlingarna.

Vad betyder det att endast produkter tillverkade av livsmedelsföretag och som finns ute till allmän försäljning får tävla.
Hur mycket måste man sälja? Räcker gårdsbutik och marknader?

Gårdsbutik och enskilda REKO-utdelning/marknader räcker. Om produkterna inte finns till försäljning i gårdsbutik, skall försäljningen på marknader och REKO-utdelningar vara återkommande.

Vad är anmäld livsmedelslokal?

Med anmäld livsmedelslokal avses i lagen en plats, som uppfyller hygienföreskrifterna och för vilken anmälan har gjorts till kommunens livsmedelsmyndighet

Om jag deltar med en produkt, måste jag vara flera dagar i Ekenäs?

Producenten behöver inte vara närvarande under tävlingen utan kan skicka sin produkt till tävlingen med t.ex. någon annan företagare eller kontaktperson. Producenten ansvarar själv för att produkten kommer till Ekenäs inom utsatt tid. Inlämningen av tävlingsbidragen sker 21.3.2018 kl. 13-20.

Vad ingår i programmet under FM-tävlingarna?

I samband med tävlingen arrangeras intressanta seminarier, företagsbesök och kvällstillställningar och det här är ett utmärkt tillfälle att träffa andra mathantverkare. Programmet hittar du under fliken Program. Programmet är öppet för alla som är intresserade av mathantverk och närmat eller jobbar inom matbranschen.

Var kan jag bo under tävlingen?

Raseborgs stads turistbyrå har sammanställt ett informationspaket om övernattningsmöjligheter i Ekenäs och i övriga Raseborg. Det finns många alternativ: hotell och lägenheter, bed & breakfast och stugor. Om du kommer på plats med husbil, rekommenderar vi Ekenäs camping, som ligger endast 2 kilometer från Ekenäs centrum.

Om du inte hittar svar på dina frågor, kontakta någon av följande personer:

Jonas Harald, Information om anmälan, tävlingsklasser och regelverket
Mobil: +358 (0)50 548 3400, e-post: jonas(at)dynamohouse.fi

Ann-Louise Erlund, Information om evenemanget och seminarieprogrammet
Mobil: +358 (0)44 799 8406 E-post: ann-louise.erlund(at)novia.fi

Harriet Strandvik, Information om jurygrupperna och bedömningen
Mobil: +358 (0)457 345 1039 E-post: harriet.strandvik(at)gymnasium.ax