Ruoka-artesaanit - uusi kasvava ammattiryhmä

Kirjoittaja Artesaaniruuan suomenmestaruuskilpailu – blogi » 23 tammikuu 2017 | Kommentit

Sari Lahokoski on yksi Ruoka-artesaanikoulutuksen osallistujista. Koulutus tapahtuu Yrkeshögskolan Novian Rannikon Ruoka-hankkeen puitteissa ja seuraava koulutus alkaa elokuussa 2017.

Tässä artikkelissa Sari kertoo mikä artesaaniruuassa kiinnostaa, miten tuotteita kehitetään ja mitä ruoka-artesaanikoulutus tarjoaa. Koulutuksessa voi valita yhden syventävän aihealueen näistä vaihtoehdoista: liha-, kala-, maito- tai viljatuotteet, kasvikset, yrtit ja sienet ja hedelmät ja marjat. Sarin valinta on marjat ja hedelmät ja hän valmistaa marengista ja siirapeista ja curdeista suussa sulavia leivoksia.

Sari osallistui lokakuussa 2016 ensimmäisten artesaaniruuan SM-kilpailuihin ja toteaa näin:

”Oli upeaa olla mukana ja tavata ruoka-alan toimijoita sekä pienyrittäjiä Suomesta ja muista pohjoismaista. Palkitut tuotteet olivat todella korkeatasoisia, sydämellä ja ammattitaidolla tuotekehitetty. Suomessa on paljon loistavia pientuottajia. Tuotantomäärät heillä ovat rajalliset, joten tuotteiden saatavuus jää melko paikalliseksi. Ruokamatkailu on maailmalla nouseva trendi, miksei siis meillä Suomessakin!”.

Lue koko artikkeli täältä.

Lisätietoja Ruoka-artesaanikoulutuksesta löydät täältä: https://www.novia.fi/kustensmat/koulutus/
Artesaaniruuan SM-kilpailut järjestetään 4.-7.10.2017 Raaseporissa. https://www.novia.fi/mathantverkfm/home-fi-fi/

 

Brod