Visa alla inlägg skrivna april 2017

Planeringen av FM i mathantverk är i full gång!

Skrivet av Heidi Barman-Geust den 18 april 2017

FM i Mathantverk ordnas i år 4-6.10.2017 i Raseborg och nu pågår planeringen för fullt! All information kommer att finnas tillgänglig på webbsidan senast i mitten av maj, men redan nu fylls sidorna med information efterhand.

Anmälan kommer att vara öppen 15.5-4.9.2017. Nytt för i år är att det kommer att finns en deltagaravgift för sk. Early birds och en annan för Late birds. Det lönar sig alltså att vara ute i god tid! Tävlingen kommer att vara öppen för nordiska deltagare och i år även för deltagare från de baltiska länderna.

Jonas Harald3Inlämningen av produkterna sker onsdagen 4.10, bedömningen av produkterna sker torsdagen 5.10 och prisutdelningen och en festmiddag hålls på fredag kväll 6.10 i Fiskars bruk. I år finns det även möjlighet för deltagarna att ställa ut under Slow Food-marknaden som hålls i Fiskars 7-8.10.2017.

Under tävlingsdagarna ordnas ett intressant program, där tävlingsdeltagare och andra intresserade kan träffas, utbyta erfarenheter kring mathantverk och ta del av aktuella ämnen. Programmet kommer att bestå av föreläsningar, besök till företag i regionen och praktiska workshops.

Tävlingskategorierna är ungefär desamma som ifjol, nämligen: mejeriprodukter, charkuteriprodukter, fiskprodukter, bageriprodukter, bär- och fruktprodukter, grönsaks- och svampprodukter, kalla krydd- och matsåser, snacks, nordiska drycker och innovativt mathantverk. Nytt för i år är t.ex. klasser för kolsyrade drycker, likör, produkter av fiskrom, samt senap.

Vi hoppas på att många vill delta och att det anmäls genuina och förhoppningsvis även innovativa mathantverksprodukter till tävlingen!