Visa alla inlägg skrivna juni 2016

Anmälningstiden till Öppna Finländska Mästerskapen i Mathantverk har börjat

Skrivet av Henrik Häggblom2 den 8 juni 2016

Anmälningarna till det första Finska Mästerskapet i mathantverk har dragit igång! Information om tävlingen hittar du här på hemsidan, och det är hög tid att börja planera för sitt eget deltagande. Vilka klasser finns det att delta i, och vilka produkter har du? Har du en ”vinnare” i ditt sortiment? Valet av tävlingsprodukt kan vara självklart eller jättesvårt. Man får delta med många produkter om man har ett brett sortiment, men högst två produkter i samma klass. Kom också ihåg att det måste vara en produkt som finns till försäljning. Tävlingen sker i oktober, men anmälan ska vara inne senast 26:e augusti. Det är dags att vässa klorna, med hög ambitionsnivå men ännu mera nyfikenhet och hantverksglädje!

Tveka inte. Har du en produkt som uppfyller kraven för mathantverk så ska du självklart delta! Nu kör vi!

Nu är det Finlands tur - Öppna FM i Mathantverk

Skrivet av Henrik Häggblom den 6 juni 2016

Tid att anmälan din produkt!

Nu är anmälningen öppen till att delta i det första öppna FM i MATHANTVERK.

Mathantverkare från hela Finland, Åland och Norden är välkomna att delta i det första mästerskapet som arrangeras inom branschen Mathantverk.

Tidpunkten för tävlingen är den 10 - 13 oktober 2016 i Ekenäs.

Man har nu tid på sig fram till 26 augusti att anmäla sig. Ett anmälningsformulär finns på https://www.novia.fi/mathantverkfm

I samband med tävlingen arrangeras intressanta föreläsningar och studiebesök i Raseborg. Alla intresserade av mathantverk och aktualiteter inom branschen närmat/lokalmat kan delta i seminariet och festmiddag som går av stapel samtidigt som själva FM i Mathantverk. Det är en fin chans att nätverka och utbyta idéer.


Brödet är symboliskt delat !

Tävlingen är en unik chans att lyfta fram "mat-stjärnor" i Finlands olika regioner. Även utan medaljer har tävlingen ett stort värde. De tävlande produkterna ges möjlighet till professionell utvärdering och feedback. Att delta i tillfället ger möjlighet till kunskapsutbyte och ökar statusen för hantverksmässiga produkter. Tävlingen innebär samtidigt att man i Finland bryter nya banor och börjar på allvar att synliggöra mathantverket. Det finns mycket att ta till vara, av kunskaper och traditioner, dessutom ökar efterfrågan på dessa produkter: Mat med identitet!