Studieresa till Lombardiet i Italien

Skrivet av Heidi Barman-Geust den 15 november 2018


Under tre års tid har projektet Kustens Mat utbildat mathantverkare i Svenskfinland. Projektet har genomfört två 1,5 åriga utbildningar, där det ingått allt från livsmedelslagstiftning och livsmedelskemi till företagsamhet och marknadsföring. Förutom dessa allmänna studier har deltagarna haft möjlighet att fördjupa sig i ett förädlingsområde; kött, fisk, bär och frukt, spannmål och bageri, mejeri samt grönsaker, örter och svamp. Utbildningen har genomförts delvis på distans och delvis på plats i Ekenäs, Mariehamn, Åbo och Vasa. Utbildningen avslutades med en studieresa till Lombardiet i Italien. I resan deltog mathantverksstuderande från de båda utbildningarna samt lärare och projektpersonal. Totalt deltog 46 personer från Nyland, Åboland, Åland och Österbotten.

Matturismen växer och erbjuder nya möjligheter för mathantverkarna

Skrivet av Heidi Barman-Geust den 1 februari 2018


Nordeuropas största evenemang i resebranschen, resemässan i Helsingfors, lockade senaste veckoslut omkring 63 600 besökare till Helsingfors mässcentrum. På plats var 950 utställare från 83 länder. På mässans största avdelning presenterades Finlands Skärgård. Kommunerna Åbo, Nådendal, Pargas, Kimitoön, Salo, Hangö, Raseborg, Björneborg, Raumo, Nystad, Gustavs, Tövsala och S:t Karins och Åland deltog i den gemensamma avdelningen. Här kunde man bekanta sig med äkta skärgårdsupplevelser och smaker som Finlands Skärgård har att erbjuda.

Det baltiska mathantverket har flyt

Skrivet av Heidi Barman-Geust den 15 januari 2018

Det baltiska mathantverket har flyt Aavo Mitt

Nytt nyhetsbrev!

Skrivet av Heidi Barman-Geust den 21 december 2017

 

Vi har sammanställt höstens händelser i ett nyhetsbrev. Du kan läsa det här!

Elina leipoo knäkei suurella sydämellä

Skrivet av Heidi Barman-Geust den 12 december 2017

"Kaunis käsityötaitoa henkivä ulkomuoto. Rapea koostumus. Moninainen tasapainoinen makumaailma." Elina Lineri3

Nytt nyhetsbrev ute nu!

Skrivet av Heidi Barman-Geust den 19 juni 2017

Vi har sammanställt vårens händelser i ett nyhetsbrev.
Du kan läsa det här!

Nu tar vi semesterpaus och återkommer i augusti. Kom ihåg att anmälan till FM i mathantverk pågår fram till 4.9.2017 och att det är en lägre deltagaravgift fram till 31.7.2017!

Planeringen av FM i mathantverk är i full gång!

Skrivet av Heidi Barman-Geust den 18 april 2017

FM i Mathantverk ordnas i år 4-6.10.2017 i Raseborg och nu pågår planeringen för fullt! All information kommer att finnas tillgänglig på webbsidan senast i mitten av maj, men redan nu fylls sidorna med information efterhand.

Mathantverksdagar 21-22.4.2017 i Kimito

Skrivet av Heidi Barman-Geust den 21 mars 2017

Mathantverksdagarna närmar sig! Det är första gången som det ordnas mathantverksdagar i Finland och vi ser framemot ett intressant program på Storfinnhova gård i Kimito.

Allt fler resenärer väljer sitt resmål på basen av matutbudet

Skrivet av Mona Salama den 20 februari 2017

Var tredje finländare väljer sitt resmål för utlandsresan på basen av matutbudet. Det här gäller främst unga, studerande, affärsresenärer, personer i ledande ställning och huvudstadsbor.

Att skapa marknadsplats

Skrivet av Mona Salama den 23 januari 2017

Julmarknad tillsammans