Koulutus

Ensimmäinen koulutus alkoi maaliskuussa 2016 ja päättyy kesäkuussa 2017.

Bakning2AJANKOHTAISTA! Koulutus numero 2 alkaa elokuussa 2017 ja jatkuu joulukuun loppuun asti 2018. Tästä löydät lisätietoja koulutuksesta: OHJELMA

Opetuskieli on ruotsi.

Koulutukseen sisältuu yleisiä kursseja mm. makukoulu, elintarvikelainsäädäntö, elintarvikekemia, mikrobiologia, elintarvikehuoneiston suunnittelu käytännön yritystaloutta, markkinointia ym. Yleisopintojen laajuus on yhteensä 30 lähiopetuspäivää.

Jokainen osallistuja valitsee syventävät opinnot seuraavista kuudesta suuntautumisvaihtoehdosta á 10 lähiopiskelupäivää:

Liha                                     Kala

Maito                                 Viljatuotteet

Hedelmät ja marjat        Kasvikset, yritit ja sienet

Koulutus järjestetään seuraavasti:
Lähiopetusta n. 5 viikonloppua lukukaudessa, yhteensä noin 15 viikonloppua. Opiskelu on monipuolista, koostuen luennoista, seminaareista, itsenäisestä opiskelusta, opintomatkoista ja yritysvierailuista. Kursseilla on kokeneet opettajat Suomen lisäksi myös Saksasta ja Ruotsista.

Teoriaopetus tapahtuu video-opetuksena. Alueelliset kokoontumispaikat ovat: Tammisaari,  Maarianhamina ja Vaasa.

Opintomatkat

Lokakuussa 2017 järjestetään opintomatka artesaaniruokatapahtumaan Saerimner Åressa.  Lokakuussa 2018 on suunnitteilla opintomatka Italiaan. Lisäksi kotimaassa järjestetään kaikille asiasta kiinnostuneille artesaaniruokapäivät keväällä 2017 ja 2018.