Rannikon Ruoka

Ruoka-artesaanit ovat uusi kasvava ammattikunta. Ruoka-artesaanit luovat ainutlaatuisia, maukkaita ja korkealaatuisia tuotteita. Tuotteet valmistetaan pääasiassa paikallisista raaka-aineista, joita jalostetaan käsityömäisestiomalla tilalla tai omassa yrityksessä.

Artesaaniruuassa inhimillinen kädenjälki ja osaaminen ovat läsnä koko tuotantoketjussa. Lähtökohtana ovat perinteet ja perinteiset menetelmät. Artesaani hioo ja kehittää niitä osaamisellaan ja innovatiivisilla taidoillaan.

Rannikon Ruoka (Kustens Mat) on ruotsinkielinen artesaaniruokahanke. Kyseessä on Pohjanmaan, Turunmaan, Ahvenanmaan ja Uudenmaan yhteistyöhanke ajalla 1.1.2016-31.12.2018. Yhteistyö rakentaa pohjan koko maata kattavalle verkostolle, jonka avulla ruoka-artesaanit voivat vaihtaa kokemuksiaan ja tietotaitoaan. Hankkeessa valitaan oma suuntautuminen. Hanke kehittää ja piristää elintarvikkeiden jalostusta ja sen kasvumahdollisuuksia.

Logorad utan mmm

Tervetuloa koulutukseen, jossa voit syventyä artesaaniruokaan. Artesaaniruualla on paljon mahdollisuuksia, maukkaiden, korkealuokkaisten ja yksilöllisten tuotteiden kysynnän kasvaessa.

Uutiskirje 1/2016
Uutiskirje 2/2016
Uutiskirje 3/2016


Artesaaniruokapäivät 21.-22.4.2017
Storfinnhova Gård, Kemiönsaari

Täältä löydät Artesaaniruokapäivien ohjelman.
Ilmoittaudu 13.4.2017 mennessä.
Tervetuloa!