11.9.2018

Yrkeshögskolan Novias projekt tar världskända spelexperter till Schaumansalen

pexels photo 276865

Yrkeshögskolan Novias projekt Qvarken Game Industry och en handfull lokala företag bygger om Campus Allegro till en spelvärld och bjuder på kostnadsfria expertföreläsningar.

En zombielabyrint och ett managementspel där du ska klara av att hantera en stressig situation är två exempel på spel som är under konstruktion för eventet just nu. Under QvarkCon kommer Campus Allegro att förvandlas till en interaktiv spelvärld där du går in och blir en del av spelet. Evenemanget är öppet för allmänheten, och det kostar inget att delta.

”Temat för evenemanget är monetization, alltså intäktsmodeller för spel. För att göra spelvärlden mera begriplig för den som spelar, eller den som är anhörig till någon som spelar dataspel, förklarar vi hur olika betalningsmodeller, exempelvis köp av guld eller diamanter inuti ett spel, fungerar. Alla som stiger in i vår spelvärld får egna, printade QvarkCon-pengar som man kan använda i spelen i Campus Allegro för att förstå hur det går till i praktiken”, säger Tobias Björkskog, projektledare för Qvarken Game Industry som ordnar evenemanget.

QvarkCon pågår i tre dagar. Standarden på evenemanget höjs ytterligare av att två världskändisar inom spelbranschen, Eugen Sudak och Tom Kinniburgh, föreläser.

Eugen Sudak och Tom Kinniburgh vet allt som är värt att veta om dataspel och hur psykologin och ekonomin bakom dem fungerar. Nu kommer de till Jakobstad.

Eugen Sudak kommer ursprungligen från Ukraina och har jobbat med att utveckla dataspel och affärsmodeller i över 15 år. Han har tidigare arbetat på Wargaming som utvecklat bland annat spelet ”World of Tanks”, och är internationellt känd som expert inom speldesign och spelekonomi. Sudak föreläser på torsdag 27.9 klockan 17 i Schaumansalen.
Tom Kinniburgh har varit delaktig i att lansera över 130 appar, han har recenserat över 100 spel och analyserat spelbeteendet hos över 3,5 miljoner människor. Han är expert på mobilspel och på hur spelvanor fungerar. Kinniburgh föreläser på fredag 28.9 klockan 17 i Schaumansalen.


”Alla som har ens det minsta intresse för dataspel, är förälder till någon som spelar eller som kanske funderar på att starta ett eget företag inom spelindustrin har nu en ovanligt bra chans att lyssna på riktiga höjdare inom branschen”, säger Björkskog. QvarkCon ordnas 27-29 september på Campus Allegro i Jakobstad.

Till föreläsningarna är det begränsat antal platser och därför behövs förhandsanmälan som görs via Arbis. Mer information hittas på evenemangets Facebook-sida. Lördagens evenemang lämpar sig för hela familjen, övriga tider åldersgräns 15 år.


Mera information fås av
Yrkeshögskolan Novia, Tobias Björkskog, projektledare, tfn 044 780 5883

 

 

Gå till "FUI-pressmeddelanden"