2.3.2021

Webbinarium 18.3: Jämställdhet som framgångsfaktor

jord jordbruk pixabay2

I projektet Botnia Näring i Kretslopp utvecklas innovativa metoder för att öka rötrestens användbarhet och förbättra ekonomin för biogasproducenter. Här bjuder vi in företag och organisationer för att belysa frågan hur ökad jämställdhet kan bidra till företagsutveckling och en förbättrad ekonomi. Hur kan en mångfald av medarbetare bättre möta kundernas behov? Hur kan detta perspektiv underlätta rekryteringen av nya medarbetare och förbättra arbetsmiljön?

Välkommen till en och halv timme där våra föreläsare delar med sig av sina erfarenheter kring detta.

18 mars kl. 10.00 - 11.30 finsk tid, 09.00 - 10.30 svensk tid. 
En kostnadsfri digital föreläsning

Anmäl dig här så får du en Teamslänk

Jämställdhet – En nyckel till framgång!

Robert Hedman berättar om sina erfarenheter från Indexator som 2012 vann Industrins jämställdhetspris för sitt arbete för ökad jämställdhet inom industrin. Bolaget arbetar aktivt med värdegrundsfrågor och att skapa en miljö där alla trivs och har möjlighet att utvecklas. Robert delar med sig av sina personliga och professionella erfarenheter med avseende på jämställdhet. Egna reflektioner blandas med fakta för att illustrera den resa som bolaget har genomgått. Vi får ta del av resan som tog honom från lyckligt ovetande till olyckligt vetande genom utbildning och möten med verkligheten. Idag arbetar Robert som produktionsledare på Norrmejerier i Umeå.

Olikheter som en styrka och ett konkurrensmedel

Petter Sundqvist, General Manager HR på Komatsu Forest kommer att utgå ifrån sina personliga och yrkesmässiga erfarenheter när han förklarar hur företaget ser olikheter som en styrka och ett konkurrensmedel. Företagets inkluderande förhållningssätt välkomnar personer och deras olikheter som ett sätt att se och hantera utmaningar på ett mer mångfacetterat sätt. Olika perspektiv, bakgrunder, erfarenheter och kunskaper ökar tex våra möjligheter att kunna se och förstå våra kunders behov. Detta förstärker samtidigt innovationskraften att hitta nya kreativa innovativa produkter och tjänster med hög kvalitet till kunder i hela världen. Dessutom bidrar våra olikheter till en intressantare och roligare arbetsplats.

BotniaNaringiKretslopp logo2

Gå till "Nyheter "