26.11.2020

Smart Marina lanserar applikation

En smarttelefon med appen

Gästhamnsprojektet Smart Marina lanserar en applikation för gästhamnar. Yrkeshögskolan Novia medverkar i projektet och koordinerar de finska hamnarnas medverkan.

I applikationen, Smart Marina Baltic, ser användaren en rörlig 360-graders vy av varje medverkande hamn, där bland annat service, säkerhetsutrustning, förtöjningsplatser och vattendjup vid bryggorna framkommer. Användaren hittar även kontaktinformation till hamnarna, information om hamnavgift och länkar till hamnens websida och förhandsbokning av bryggplats, om tjänsten finns tillgänglig.

Applikationen bygger vidare på en applikation som utvecklades i EU-projektet MASAPO och har vidareutvecklats av företaget GiTech i samarbete med hamnarna och projektpartnerna Smart Marina. För tillfället finns 35 hamnar i centrala Östersjön införda i applikationen, men förhoppningen är att applikationen ska leva vidare efter projektet och att flera hamnar i framtiden ska kunna föras in.

Applikationen är en del av Interreg Central Baltic-projektet Smart Marina där hamnar i centrala Östersjön fått stöd för investeringar i exempelvis bryggor, servicebyggnader och solpaneler för att förbättra servicenivån och säkerheten.

Pressmeddelandet från Smart Marina hittas i sin helhet i denna pdf och på engelska i denna pdf. 

Länkar till applikationen:
Playstore: https://play.google.com/store/apps/details?id=se.wntr.smartmarina&hl=en_US&gl=US
Appstore: https://apps.apple.com/us/app/smart-marina-baltic/id1476031422

För mera information kontakta:
Yrkeshögskolan Novia, projektledare Rasmus Karlsson, tel 050 354 9119

 

finansiärernas logon

Gå till "Nyheter "